Butlletí EspaiS@lut
Abril 2024 - #138

Destacat

El Dia Mundial de l’Activitat Física i el Dia Mundial de la Salut: dues celebracions que es complementen

© SewCreamStudio / Shutterstock.com

© SewCreamStudio / Shutterstock.com

Celebrar dies mundials és una activitat que té la voluntat de crear consciència social sobre temes concrets. A l’abril els dies 6 i 7 es commemoren dos dies molt reconeguts per la ciutadania: el de l’activitat física i el de la salut.

Actualment vivim envoltats de crisis i conflictes que amenacen el dret a la salut de les persones més vulnerables, per aquest motiu l’Organització Mundial de la Salut (OMS) enguany posa el centre d’atenció, per commemorar el Dia Mundial de la Salut, en la importància de protegir el dret a la salut de les persones amb el lema “La meva salut, el meu dret” instant als responsables polítics a mantenir els compromisos internacionals, nacionals i locals per fer realitat el dret a la salut per a tothom, a tot arreu. 

La salut, tal i com la defineix l’OMS, és un concepte ampli que implica un estat complet de benestar físic, mental i social que va més enllà de l’absència de malaltia. Mantenir una vida saludable influeix de manera directa en la nostra qualitat de vida i aconseguir-ho depèn dels nostres hàbits i estils de vida.

És important, doncs, mantenir bons hàbits de salut com alimentar-se de manera saludable i equilibrada, mantenir-se hidratat al llarg de tot el dia, portar una vida activa, tenir cura de la higiene personal, respectar un nombre adequat d’hores de son, gestionar l’estrès de manera adequada o dedicar-se un temps a un mateix per fer aquelles activitats que més ens agradin.

Totes aquestes accions que realitzem en el nostre dia a dia contribueixen a mantenir-nos saludables a nivell físic i emocional, i ens ajuden a trobar l’equilibri i a assolir un benestar integral. D’entre totes cal parlar de la importància de mantenir una vida activa ja que el dia 6 d’abril es commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física.

Aquesta és una de les claus per mantenir una vida saludable i per prevenir i controlar malalties com la hipertensió, malalties cardíaques, diabetis, sobrepès i obesitat i alguns tipus de càncer. L’OMS recomana realitzar trenta minuts d’activitat física moderada cinc dies a la setmana per mantenir un bon estat de salut, però aquesta recomanació variarà en funció de l’edat i de les circumstàncies de cada persona.

Realitzar una activitat física regular no només ajuda a mantenir un pes corporal adequat, sinó que també té nombrosos beneficis per a la salut, com ara enfortir la musculatura, augmentar la força, l’agilitat, la flexibilitat i la resistència cardiovascular, ajudar a dormir millor, millorar la concentració dels infants, afavorir les relacions socials, i millorar la salut mental entre d’altres. 

Per tant, incorporar-la en la nostra rutina diària és una excel·lent manera de mantenir-nos actius i de millorar el nostre benestar, i ho podem fer amb accions tan quotidianes com anar caminant a la feina o a l’escola, pujar per les escales, anar en bicicleta, ballar, nedar, practicar algun esport o amb el joc actiu. 
 

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #138 - Abril 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS