Butlletí EspaiS@lut
Juny 2016 - #51

Espai municipal

Nova exposició de tabac a Calella, Pineda de Mar i Tordera

L'exposició Ja ho saps tot sobre el tabac, consta de quatre plafons i la ruleta "Què podries fer si?". Dissenyada pel Programa Intermunicipal de Drogodependències de Calella, Pineda de Mar i Tordera, s'ha intentat que sigui molt visual amb l'objectiu de que pugui arribar a tota la comunitat.

Aquesta eina està centrada en aquells aspectes que, durant els tallers de prevenció de tabac que es realitzen als alumnes 6è de primària, més sorprenen als nens i nenes, i que sovint els propis infants recullen per ensenyar-ho a casa i tractar de convèncer pares i mares per  deixar de fumar.

Imatge del plafó 3 de l'exposicióEl primer roll up consta de dues parts: a la part superior es recullen tot un seguit de dades epidemiològiques sobre el consum de tabac per tal que els visitants es puguin situar i valorar l'abast del problema. A continuació es centra en els components de tabac, incloent-hi un dibuix amb els components d'una cigarreta.

El segon i el tercer mural enumeren els efectes del tabac en l'organisme a curt i llarg termini, centrant-se especialment en els nens i en les dones. El tercer roll up està extret del llibre "Vull crèixer sense fum" editat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya i fa esment a les conductes correctes i incorrectes de pares fumadors. Aquest, al final,  també recull les passes necessàries per deixar de fumar extretes del programa d'atenció primària sense fum.

Per últim, s'inclou la ruleta "Què podries fer si...?" que és un material que el Programa Intermunicipal de Drogodependències ja havia elaborat i que consisteix en una ruleta gran que calcula els diners que una persona es gasta en un, tres o sis mesos i en un cinc o deu anys en funció de les cigarretes que es fumen.

Aquest material es donarà a conèixer durant la Setmana sense Fum en els tres municipis en diverses actuacions previstes. 

Enllaç als plafons de l'exposició.

Enllaç a la ruleta "Què podries fer si...?".

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #51 - Juny 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS