Butlletí EspaiS@lut
Juny 2016 - #51

En portada

L’ús de les platges i la salut

L'arribada del bon temps afavoreix el bany a la platja. Tot i que és una activitat saludable i divertida, pot comportar alguns riscos que cal prevenir, com les picades de meduses, les cremades per exposició al sol i els ofegaments. Les diferents administracions s'encarreguen de dur a terme activitats per tal d'evitar-los.

Més informació.

Els ajuntaments s'encarreguen de tenir la sorra de les platges neta i amb una bona qualitat sanitària. A més a més, també ofereixen un servei de salvament i socorrisme durant la temporada de bany amb l'objectiu de prevenir accidents, tant a la zona immediatament limítrofa a la sorra com a l'aigua. És important, però, que les persones usuàries atenguin al color de les banderes que indiquen les condicions de bany i que segueixin les recomanacions dels socorristes. 

Per tal de mantenir un adequat nivell de vigilància i seguretat i les platges netes, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona facilita als municipis material de sensibilització i educació, com són els ventalls amb informació sobre mesures de protecció solar, de bany segur i de tractament per picada de medusa; els mini-contenidors de brossa petita, que permeten dipositar-hi petites deixalles i, els contes Els pirates de la platja  que permeten que els infants coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar. També per a seguretat dels infants es lliuren, des dels llocs de socors, les polseres d'identificació per facilitar la seva trobada en cas de pèrdua.  D'altra part es dóna suport econòmic als municipis per garantir el servei de salvament i socorrisme, per al lloguer i el manteniment del material sanitari i de les infraestructures de vigilància, així com per realitzar campanyes d'educació i sensibilització.

L'Agència Catalana de l'Aigua és qui s'encarrega de vigilar la qualitat de les aigües de bany durant els mesos d'estiu, amb l'objectiu de complir els requeriments de la Directiva 2006/7/CE del Parlament Europeu i del Consell, relativa a la gestió de la qualitat de les aigües de bany. En els controls que fa s'avalua, quinzenalment, la qualitat microbiològica de l'aigua i, els resultats analítics, es publiquen durant la temporada de bany.

Cal recordar que la platja és un gran espai de convivència i hem de prendre consciència que es tracta d'un entorn privilegiat, per tant, és important gaudir-ne però sempre amb salut i seguretat.

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #51 - Juny 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS