Butlletí EspaiS@lut
Gener 2018 - #69

Espai municipal

Projecte "Mens sana in corpore sano" a Viladecans

@ Ajuntament de Viladecans

@ Ajuntament de Viladecans

Mens sana in corpore sano, esdevé un projecte transversal que amb el suport del PLIS (Pla d’Inclusió Social Municipal de Viladecans), oferta activitats inclusives al Municipi de Viladecans, a través de la pràctica de l’exercici físic.

Aquest projecte, que neix l’any 2014, impulsat pel Departament de Serveis Socials amb el recolzament de diferents Departaments de l’ajuntament (Salut Pública, Promoció econòmica, Esports, Joventut, Igualtat, Cultura), s’adreça a joves que viuen a Viladecans, entre 16 i 25 anys, amb dificultats per exercir la pràctica esportiva per problemes econòmics i manca de vinculació amb les entitats esportives del municipi. Majoritàriament joves en risc d’exclusió.

Mens sana in corpore sano vol, per tant, facilitar la pràctica de l’esport i de l’exercici físic per tal de millorar la salut física i psíquica dels joves participants, vincular-los amb entitats esportives i recursos municipals, promoure entre ells hàbits de vida saludable i fomentar la formació per a la seva inserció laboral en relació a l’activitat física.

Aquests objectius es desenvolupen a través de tres eixos:

  • Eix de la pràctica de l’activitat física de forma regular a través d’un bonus anual per poder participar en les activitats programades pels 2 Poliesportius Municipals. Es realitza un seguiment d’assistència.
  • Eix de la tutoria individualitzada, que realitza la tècnica responsable del projecte, i la freqüència varia en funció de les necessitats individuals.
  • Eix de les activitats grupals, on es realitza tot tipus de formació i sensibilització per assolir els objectiu del programa. Des de tallers de primers auxilis, com trastorns de l’alimentació, resolució de problemes, fins la prevenció de consum de tòxic, relacions sexuals i afectives, etc...

Anualment s’ofereixen entre 20 i 25 places. En total, al llarg dels 4 anys, han passat 97 joves pel programa, i existeix una llista d’espera, que es va buidant a mida que es produeixen baixes.

Un bon indicador de l’èxit del programa és que un percentatge força elevat, un cop finalitzat el projecte continua practicant l’esport. Aproximadament entre un 15 i un 20% dels participants s’insereixen laboralment, gràcies a la formació derivada des del projecte, i altres joves acaben inscrivint-se en cicles formatius d’educació física. Tot això gràcies, també, a la col·laboració d’empreses del municipi i entitats socials de Viladecans que ofereixen recursos per implementar el projecte.

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #69 - Gener 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS