Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2019 - #90

Espai municipal

"Camina, fes salut i descobreix els edificis de L'Hospitalet"

© Ajuntament de L'Hospitalet

© Ajuntament de L'Hospitalet

El programa “CAMINA, FES SALUT I DESCOBREIX ELS EDIFICIS DE L’HOSPITALET” arriba a la seva cinquena edició. Durant els darrers anys aquesta activitat ha estat organitzada pel Servei de Salut de l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’Institut Català de la Salut , i en aquesta edició s’incorporà el Consorci Sanitari Integrat. El Consorci coordina els centres d’atenció primària de la Torrassa i Collblanc, així doncs es preveu la participació a les caminades de veïns i veïnes d’aquests barris.

Les caminades mensuals per la ciutat, seran d’entre 4 i 6 km, amb una visita de menys de 20 minuts a l’interior d’un edifici singular. Aquesta any visitarem els Tallers Bellvitge, la Mesquita de Santa Eulàlia, la Confraria 15+1, La Farga, la fàbrica Germans Albert, el Centre Cultural Bellvitge, el Gornal Activa i el Centre Cultural La Bòbila.

En aquestes caminades també s’ofereix un petit esmorzar saludable a tots els participants.

L’objectiu principal és fomentar els hàbits saludables, i en especial l’hàbit de caminar, les passejades no tenen caràcter competitiu i el ritme s’adapta al grup. En acabar, personal sanitari dóna consells de salut i un llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport dirigeix els estiraments musculars.

La particularitat més important d’aquestes caminades és que s’adrecen principalment als malalts crònics (obesos, hipertensos, diabètics, malalts mentals, gent amb patologies cardíaques i pulmonars, etc.), amb una baixa activitat física. Són els metges/sses i infermers/res del centre d’atenció primària els que deriven els malalts/es a les caminades.

Per la franja horària en que es desenvolupa el programa, de 9:30 a 11:30 h, la major part d’usuaris/es són gent gran i adults amb incapacitat laboral permanent a causa de la seva malaltia.

 

A les caminades assisteixen sempre una metgessa i un llicenciat en CAFE del Servei de Salut de l’Ajuntament, tres infermeres de l’Institut Català de la Salut i dues del Consorci Sanitari Integral.

Des de la tercera temporada del programa s’ha consolidat un grup de més de 120 participants. Aquestes persones, mitjançant enquestes anònimes, han manifestat que el programa els hi proporciona millores en aspectes de la seva salut, en la seva condició física i en aspectes socials.

Enllaç a més informació.

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #90 - Novembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS