Butlletí EspaiS@lut
Juny 2020 - #96

El Servei de Salut Pública informa

Establiments de tatuatge i pírcing i COVID-19. Infografia de la Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Degut a la rapidesa de l’evolució de la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19, a escala nacional i internacional, el Govern de l’Estat va declarar l’Estat d’alarma a partir del 14 de març. Això va suposar el tancament de tots els establiments considerats com no essencials, entre els que s’hi compten els establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing.

Amb la millora dels indicadors d’evolució de la pandèmia al nostre país, el Govern de l’Estat va publicar, el 3 de maig, l’Ordre SND/388/2020 on estableixen les condicions per a l’apertura al públic de determinats comerços i serveis, amb la qual cosa, els establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing des del 4 de maig tenen la possibilitat d’obrir les seves portes adoptant unes sèrie de mesures extres d’higiene, i protecció per a treballadors i clients. A aquesta ordre s’hi va afegir l’Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, que corrobora les mesures abans establertes.

Davant els dubtes del personal tècnic municipal i de les persones que regenten els establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing , el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha volgut sintetitzar les condicions i mesures recollides en les Ordres establertes per a les fases del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, i adequar-les a aquests tipus d’establiments.

Aquestes condicions higièniques s’afegeixen a les existents abans d‘aquesta pandèmia, establertes en el Decret 90/2008, de 22 d’abril, pel qual es regulen les pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing.

En conseqüència, el document que es publica en aquest moment és vigent durant tot el procés de desescalada i la nova normalitat, fins que la COVID-19 sigui controlada per les autoritats sanitàries.

La infografia es divideix en dues parts. La primera fa menció a les consideracions generals, la senyalització que ha de tenir l’establiment per tal de mantenir la distància entre clients i evitar-ne creuaments; també estableix els materials que cal utilitzar, com equips de protecció individual i productes de desinfecció adequats per actuar correctament contra aquest coronavirus.

La segona part informa de les mesures d’higiene i protecció per a treballadors; les mesures d’higiene per a clients, com, per exemple, disposar de gels hidroalcohòlics i l’ús de mascareta quirúrgica; i, les mesures d’higiene de l’establiment, amb especial atenció a la desinfecció de les superfícies de contacte més freqüent.

Amb aquesta publicació s’ha pretès obtenir una eina de fàcil comprensió i molt visual, que permet estar informats de les mesures a adoptar en aquests establiments.

Enllaç a la infografia.

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #96 - Juny 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS