Butlletí EspaiS@lut
Juny 2020 - #96

Espai municipal

Dia d’acció per a la salut de les Dones al Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

El 28 de maig, es va celebrar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. Tot i el context d'emergència que estem vivim actualment, el programa de Feminisme i LGTBI, amb el Departament de Salut i Consum de l’Ajuntament va commemorar aquesta jornada amb una sèrie d’activitats per posar de manifest la importància de cuidar i garantir la salut de les dones d’arreu del món.

La celebració d’aquest dia es va realitzar enmig d’un nou escenari social, marcat per una forta crisi sanitària que, sens dubte, comportarà canvis molt importants a la nostra societat. Tot i això, en aquest nou escenari que s’esdevindrà, s’han de trobar espais i recursos per minvar les possibles afectacions sobre la salut de les dones.

Activitats programades

Les activitats que es van dur a terme per celebrar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones són les següents:

La primera activitat es va realitzar el dimecres 27 de maig a càrrec de l'educadora social Maria Navarrete, que ens va ensenyar a com “Afrontar l'estrès i l'ansietat en moments difícils”.

Aquest taller pràctic va respondre a preguntes com Què és l’ansietat? Per què en sentim? Què passa en el nostre cos? És el mateix que l’estrès? Què té a veure amb les emocions? Durant aquest taller, les persones participants van aprendre recursos pràctics per poder entendre què és l’ansietat i per poder-la gestionar.

La segona es va realitzar el mateix dijous 28 de maig amb la coach Rocío Martin, que, amb el seu taller de “Coaching lúdic”, ens va ensenyar tècniques de psicologia positiva, coaching lúdic, intel·ligència emocional, risoteràpia integrativa i mindfulness.

Aquest taller ha estat una experiència divertida i relaxant que mitjançant el treball reflexiu, dinàmiques lúdiques, l’expressió corporal i la relaxació, va permetre connectar amb l'alegria i amb un estat mental de calma. Els beneficis que reporta aquest taller són satisfacció amb una mateixa, afrontament optimista de les adversitats, benestar físic, i emocional, autoestima i positivisme realista.

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #96 - Juny 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS