Butlletí EspaiS@lut
Juny 2020 - #96

El Servei de Salut Pública informa

Dia Mundial de la Seguretat Alimentària - 7 de juny

© Agencia Española Seguridad alimentaria y Nutrición

© Agencia Española Seguridad alimentaria y Nutrición

El 7 de juny es celebra el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, i aquest any amb el lema “Innocuïtat dels aliments, un assumpte de tots”.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir l’any passat aquesta data per commemorar anualment la importància de garantir la seguretat alimentària. Enguany, amb el lema elegit, es pretén fer èmfasi en la implicació de tots els sectors de la cadena alimentària, de la granja a la taula, per conscienciar a tothom, inclosos els consumidors, per garantir que els aliments siguin segurs per a les persones, ja que es tracta d’una responsabilitat compartida.

Un bon exemple d’això és la present situació d’emergència per la COVID-19 que estem vivint, en la que tant administracions com productors, distribuïdors i consumidors han hagut d’aplicar les mesures sanitàries i higièniques necessàries per evitar la propagació de la malaltia.

Les administracions públiques són responsables de fer el control oficial i adoptar les mesures necessàries per disminuir el risc derivat del consum d’aliments. La Diputació de Barcelona col·labora amb els ajuntaments de la demarcació per a que puguin desenvolupar les seves competències en aquest àmbit. Concretament, correspon als ajuntaments el control del darrer esglaó de la cadena alimentària, és a dir, el comerç minorista, la restauració, la producció d'àmbit local i el transport urbà d'aliments. I en aquest àmbit, des del municipi cal promoure el foment de les pràctiques correctes d'higiene en la manipulació d'aliments per garantir-ne la innocuïtat.

Més informació.

 

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #96 - Juny 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS