Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2020 - #97

Espai municipal

Viladecans organitza un cicle de conferències per a la reactivació del comerç i la restauració

© Ajuntament de Viladecans

© Ajuntament de Viladecans

El dimarts 23 de juny es va portar a terme el webinar Higiene i COVID- 19: Mesures per al comerç i la restauració, en el marc d’un cicle de conferències per a la reactivació del comerç i la restauració.

La conferència va ser a càrrec de Beatriu Priu Ramos, Cap del Departament de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Viladecans i d’Alfons Muñoz Infante, Cap de la Unitat de Comerç i Turisme del mateix ajuntament.

 

En aquesta conferència, adreçada als establiments comercials, es va parlar de les mesures sanitàries que protegeixen als treballadors i treballadores i a la clientela, per tal que els establiments siguin en tot moment un indret segur. A més, es va tractar la importància de comunicar les mesures de manera activa. Afavorir el seu compliment permetrà també reforçar la confiança cap al comerç i la restauració local.

Aquesta és la tercera conferència d’un cicle organitzat per l’Ajuntament de Viladecans i Tasta Viladecans, dedicat al comerç i la restauració, i que vol contribuir a la reactivació dels establiments de Viladecans d’aquest sector, afectat econòmicament per la COVID-19. A través de l’agenda de l’Ajuntament de Viladecans es pot accedir a la informació més detallada.

Aquestes conferències s’emmarquen en el Pla de Reactivació local elaborat per l’Ajuntament de Viladecans, amb mesures per reactivar l'economia de la ciutat. Dintre d'aquest Pla, s'han organitzat tres taules de treball publico-empresarial per a l’anàlisi de l’impacte amb els agents econòmics de la ciutat. Una d'aquestes taules es la Taula de Salut i Protecció i el seu objectiu és la detecció de les necessitats i el desenvolupament de les mesures i serveis associats a la salut i protecció dels treballadors i clients del comerços i les empreses.

En aquest sentit, s'han fet reunions periòdiques per anar veient les necessitats dels diferents agents i les mesures adoptades han estat les següents: elaboració de càpsules d'informació de diferent temàtica en l’àmbit de la seguretat alimentària com el servei de repartiment de menjar a domicili, etc, difusió d'informació als establiments de la ciutat de les mesures d’higiene i seguretat en relació amb la COVID-19 i elaboració de cartells pels establiments comercials i de restauració amb missatges per transmetre als clients de les mesures a prendre. El departament de Salut de l'Ajuntament ha elaborat 5 guies per als diferents establiments comercials, de restauració, i també per al mercat setmanal.

 

 

 

 

 

 

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #97 - Estiu 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS