Butlletí EspaiS@lut
Març de 2023 - #126

Espai municipal

El Bruc aprova el Pla local de salut 2023-2027

© Ajuntament del Bruc

© Ajuntament del Bruc

L’Ajuntament del Bruc va aprovar el 15 de febrer el seu primer pla local de salut, fet que expressa de manera inequívoca la voluntat del consistori de posar en marxa una estratègia integral de promoció i protecció de la salut al municipi. 

El pla local de salut, que ha comptat amb el suport  de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, és un instrument de planificació per impulsar els factors que afavoreixen la salut dels habitants del Bruc i detectar els reptes i les necessitats de salut, per dissenyar i programar accions eficaces i adequades a l’estat de salut de la població orientades a la seva millora i a la reducció de les desigualtats existents.

L’Ajuntament del Bruc ha liderat un procés on han participat tant els càrrecs electes representants del conjunt de les forces polítiques municipals, com els tècnics dels diferents serveis, els agents de salut del territori i els veïns i veïnes del municipi.

Treballar plegats amb l’objectiu comú de la millora de la salut és una de les fites que es plantegen aconseguir els plans locals de salut.  

En l’elaboració del Pla local de salut del Bruc la implicació de l’equip d’atenció primària i de l’equip de salut comunitària ha estat clau, i és un exemple clar que el treball coordinat entre salut pública local i serveis sanitaris és possible quan es comparteixen objectius i una mateixa mirada àmplia sobre la salut de les persones.

El Pla local de salut del Bruc 2023-2027 incorpora 19 accions seleccionades en el si de tres comissions de treball creades amb aquesta finalitat: 
•    Urbanisme, equipaments municipals i medi ambient
•    Estils de vida i vida comunitària
•    Serveis sanitaris

Les accions del pla de salut responen a les necessitats detectades en la fase de diagnòstic, on 200 veïns i veïnes i 28 informants clau van aportar la seva visió responent a enquestes i entrevistes, i són el resultat del consens final entre l’equip de salut pública de l’ajuntament i les forces polítiques amb representació en el ple municipal.

El pla es pot consultar aquí.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.


 

 

 

 

 

Newsletter: EspaiS@lut
Newsletter number: #126 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS