Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2020 - #126

Serveis socials bàsics

Guia per elaborar els plecs per a la contractació del servei d’ajuda domiciliària

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El servei d’ajuda domiciliària és un dels principals serveis socials de competència local. Actualment dona servei aproximadament a 60.000 persones en la demarcació provincial de Barcelona, majorment persones grans dependents. [+]

En la majoria de municipis el pressupost del servei d’ajuda domiciliària és el segon més alt. La prestació efectiva del servei d’ajuda a domicili, en molts casos, és contractada per l’Administració a una o diverses empreses o entitats mitjançant un procés de licitació que ha de complir els requisits normatius previstos. 

L’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona ha publicat una Guia 
per elaborar els plecs per a la contractació del servei d’ajuda domiciliària
que té per objectiu orientar els i les professionals dels serveis socials bàsics en els processos de licitació del servei, sobretot en els aspectes tècnics, jurídics i econòmics.

La Guia explica els diferents tràmits i documents que cal elaborar i la normativa a tenir en compte, des de les regulacions prèvies a l’inici del procés de licitació, l’elaboració de l’expedient de contractació, la licitació pròpiament dita, l’adjudicació i , finalment, en la fase d’execució, el seguiment i control de la prestació del servei.

Aquesta Guia neix dels materials didàctics d’un Seminari pràctic realitzat a final del 2019, organitzat per l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar. No es tracta d’un manual d’instruccions, sinó d’un  instrument tècnic que s’acompanya de recomanacions i d’exemples. 

Amb motiu de la presentació de la Guia per elaborar els plecs per a la contractació del servei d’ajuda domiciliària, l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona ha organitzat una conferència telemàtica per al dia 10 de desembre adreçada a electes locals, a responsables de serveis socials i a responsables locals del servei d’ajuda domiciliària.

Presentarà l’acte la presidenta delegada de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret. La conferència inaugural anirà a càrrec del director de l’IMSERSO, Luis Barriga, que presentarà  “El plan de choque para el impulso del sistema para la autonomía y la atención a la dependència”. A més de la Guia, es presentaran experiències municipals i comarcals innovadores per part de l’ajuntament de Barcelona i Mataró i del Consell Comarcal del Vallès Oriental. 

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #126 - Octubre - Novembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar