Butlletí Benestar
Desembre 2020 - Gener 2021 - #127

Autonomia i dependència

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 3 de desembre es va celebrar el dia internacional de les Persones amb Discapacitat sota el lema “Un dia per a tothom”. [+]

Una data declarada l’any 1992 per l’Assemblea General de Nacions Unides i amb la qual es vol promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat i sensibilitzar sobre la situació d’aquestes persones en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Sota el lema “Un dia per a tothom”, enguany es vol reflectir la creixent acceptació per part de la societat que la discapacitat forma part de la condició humana. Gairebé totes les persones experimentarem una discapacitat temporal o permanent en algun moment de les nostres vides i malgrat aquest fet, són pocs encara els països que disposen de polítiques que s’adeqüen a satisfer plenament les necessitats de les persones amb discapacitat.

Des de la l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, i d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides es treballa per promoure i preservar els drets de les persones amb discapacitat mitjançant el suport a entitats socials i el desenvolupament de projectes i serveis adreçats a aquestes persones, així com també a professionals dels serveis socials municipals.

Amb aquesta finalitat, cal destacar serveis com:

  • El Servei d’assessorament especialitzat per donar resposta a dubtes que poden tenir els i les professionals dels serveis socials municipals referent a qualsevol àmbit de la discapacitat. Aquest servei és fruit de la col·laboració entre l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar i la Federació ECOM.          
  • Un recurs que també és fruit de la col·laboració amb entitats socials és el Servei ’Intèrprets de Llengua de Signes Catalana (LSC) que té com a objectiu garantir l’accessibilitat a la comunicació de les persones sordes. Aquest servei es presta en modalitat individual d’acompanyament a qualsevol tràmit o gestió, i en modalitat col·lectiva en actes públics de participació ciutadana. Aquest recurs s’ofereix de la mà de FESOCA.
  • Finalment, cal apuntar el Programa Apropa Cultura, del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra i amb que es vol apropar la programació dels principals equipaments culturals a les persones usuàries de serveis i entitats socials.

Per a més informació, consulteu la web de Benestar

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #127 - Desembre 2020 - Gener 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar