Butlletí Benestar
Desembre 2020 - Gener 2021 - #127

Serveis socials bàsics

En marxa l’11a edició dels Espais d’intercanvi dels plans d’acció comunitària inclusiva

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El mes de novembre es va celebrar la primera sessió dels Espais d’intercanvi dels Plans locals d'acció comunitària inclusiva (PLACI), que aquest any compta amb la participació de 16 ens locals, entre ajuntaments i consells comarcals. [+]

Aquesta 11a edició, de generació de coneixement i creixement compartit, s’inicia en un moment, on alinear criteris i conceptes sobre les polítiques d’inclusió social amb dimensió comunitària entre els ens locals, és especialment necessari.

Des dels Espais d’intercanvi dels PLACI es vol donar resposta a les necessitats col·lectives de la seva implementació mitjançant un espai per a la reflexió i l’intercanvi d’experiències, i que aporti coneixement per la millora de conceptes i metodologies de les actuacions estratègiques dirigides a promoure la inclusió social i l’enfortiment comunitari.

Les temàtiques, a tractar al llarg de les sis sessions previstes per aquesta edició, inclouen l’impacte socioeconòmic i organitzatiu de la COVID-19 als ens locals, així com possibles propostes des dels PLACI, el treball des de la interseccionalitat, el PLACI com a eina estratègica de serveis socials bàsics o com a espai estratègic de ciutat/comarca.

Aquest recurs s’ofereix en el marc de Catàleg de serveis 2020, que també compta amb el recurs de suport tècnic “Plans locals d’acció comunitària inclusiva”, un instrument necessari per a concretar i articular la política municipal d'inclusió social i de lluita contra la pobresa.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #127 - Desembre 2020 - Gener 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar