Butlletí Benestar
Desembre 2020 - Gener 2021 - #127

Pobresa energètica

Guia de recomanacions per realitzar activitats a distància de promoció de l’envelliment actiu en els casals municipals de persones grans davant la COVID19

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona llença la publicació "10 passos per fer activitats a distància en els casals de persones grans davant la Covid19", una guia per als responsables municipals que orienta sobre com ha de ser la programació d’activitats en els equipaments municipals en el nou context social. [+]

La pandèmia de la Covid19 ha impactat, d’una manera sense precedents, en totes les dinàmiques socials. La seva afectació ha estat transversal a tota la societat però han estat, segurament, les persones grans les que han patit les conseqüències d’una manera més greu. Entre les mesures preventives i de seguretat, hi ha el tancament dels casals i equipaments de persones grans, el que ha provocat que la participació social d’aquestes persones pràcticament s’hagi esvaït.

El document que es presenta ofereix als ajuntaments un conjunt de recomanacions per dotar als casals i equipaments de persones grans unes bases estratègiques per adaptar la programació d’activitats i l’acció social de proximitat davant la Covid19. En aquest sentit, el document recull i descriu aspectes com el perfil de la persona encarregada d’aquesta programació d’activitats, els recursos tecnològics dels que s’haurà de dotar l’equipament i la definició de nous circuïts de gestió i protocols de funcionament, tots ells amb la mirada posada en reprendre l’activitat sociocultural d’aquests espais però garantint-ne la seguretat i la salut.

En definitiva, el document vol contribuir a recuperar el paper fonamental en la promoció de la qualitat de vida de les persones grans, des d’un enfocament basat en l’envelliment actiu i aprofitant els recursos disponibles, i fent un esforç pressupostari molt contingut.

Per accedir a la publicació, podeu accedir a la web de Benestar.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #127 - Desembre 2020 - Gener 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar