Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2021 - #128

Pobresa energètica

Enquesta de satisfacció de la Xarxa Ofideute

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El CEO (Centre d’Estudis d’Opinió) ha realitzat una enquesta de satisfacció a usuaris de la Xarxa Ofideute, amb dificultats per fer front al pagament dels seus deutes hipotecaris o de lloguer del seu habitatge principal. [+]

L’estudi ha tingut en compte un grup reduït d’usuaris que han vist resolt el seu cas per mitjà de l’assessorament jurídic i la intermediació amb les entitats financeres entre l’octubre de 2019 i l’octubre de 2020. 

La Diputació de Barcelona, a través del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), forma part essencial de la Xarxa Ofideute amb gairebé la meitat dels 84 punts d’informació i assessorament que el servei té al territori català. 

Els resultats de l’enquesta realitzada han estat molt satisfactoris i aporten dades rellevants per a l’avaluació del servei. Entre d’altres, destaquen aspectes com el fet que un 72,2% de les persones enquestades tornaria a fer ús del servei en cas de necessitat, i un 65% el recomanaria a altres persones amb total seguretat. 

En relació a l’assessorament i l’acompanyament de l’usuari, els aspectes que millor puntuació han obtingut són els coneixements del personal mediador amb un 8,11 sobre 10 i el tracte rebut amb un 8,07. La claredat de la informació ha estat valorada amb un 7,68, el temps de tramitació amb un 7,23 i la solució assolida amb un 6,95. Una valoració de 7,79 ha obtingut l’interès del mediador en el seu cas i un 7,63 el seguiment fet pel servei. 

Els enquestats puntuen per sobre del 8 al personal d'atenció a la ciutadania que col·labora amb el servei. Així, valoren amb un 8,09 el tracte rebut i amb un 8,02 la claredat de la informació proporcionada. 

El tipus de mediació que assoleix una valoració més elevada són els temes relacionats amb consum, que obtenen un 8,63, per sobre de la mediació hipotecària (7,64) i la mediació en lloguer (7,48). 

Pel que respecta a les vies d’accés al servei, un 49,8% de les persones usuàries indiquen que han conegut el servei derivades per les Oficines Locals d’Habitatge (OLH); un 45,6% han estat derivades pels serveis socials, i la resta han arribat al servei aconsellats per coneguts.   

Pel que fa als aspectes a millorar, un 10,1% voldria reduir el temps de resolució del seu cas i el 6,8% demana més punts d’atenció o més proximitat. Menys d’un 5% dels enquestats aposten per millorar la informació facilitada, habilitar més solucions, un major seguiment dels casos i alleugerir els tràmits necessaris per arribar a un acord. La resta dels enquestats no trobarien aspectes a millorar. 

Aquests bons resultats condueixen a continuar considerant essencial la funció que està desenvolupant el servei per a la nostra ciutadania, cal seguir fent prevaldre els seus drets i acompanyar-los per tal d’alleugerir la situació de dificultat que afronten. 

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #128 - Gener - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar