Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2021 - #128

Destaquem

Presentació del Marc conceptual i el Pla de treball de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 2 de febrer de 2021, més de 250 professionals de la província de Barcelona van participar en la sessió de contrast sobre el Marc conceptual  i el Pla de treball de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar en un espai de debat i reflexió conjunta sobre els reptes dels ens locals per a la reactivació social. [+]

El  marc conceptual,  estableix les bases de les polítiques socials impulsades per l’Àrea, d’una banda, presenta 7 línies estratègiques  que aborden aspectes com la garantia d'ingressos, l'acció comunitària, la intervenció social i les cures a la comunitat, la igualtat de gènere i l'abordatge de les violències masclistes, i la salut als pobles i ciutat.

I de l’altra, 5 projectes transformadors centrats en la garantia d’ingressos i drets bàsics,  els barris i comunitats com a motors de transformació social, la infància i l’adolescència relacionat amb el risc a la salut, la igualtat i el benestar, el nou sistema públic de cures en la comunitat, i la xarxa de territoris lliure de violències masclistes, que s’abordaran des d’una perspectiva interseccional i intersectorial per donar respostes a reptes complexes de les polítiques socials; i àmbits de treball, que defineixen les principals actuacions a dur a terme durant aquest Mandat.

El Pla de treball recull el desenvolupament i la concreció de les línies estratègiques de l'Àrea en línies d'actuació i en accions, bona part de les quals es troben ja incorporades en el Catàleg de Serveis 2021-2023.

Durant la presentació, es van ressaltar aquelles novetats a través de les quals ja s’ha incorporat aquest nou enfocament en el Catàleg de serveis 2021-2023, fomentant la multidimensionalitat de les polítiques socials, la transformació i la innovació.

La publicació que recull el marc conceptual i estratègic de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar es pot consultar en el següent enllaç. Així mateix,  els cercador de tots els recursos disponibles del catàleg de Serveis en aquest enllaç.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #128 - Gener - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar