Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2021 - #128

Serveis socials bàsics

En marxa la 20a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis Socials

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona impulsa, organitza i dinamitza els Cercles de Comparació Intermunicipal, que ofereix als ens locals una metodologia consolidada basada en eines que fomenten la participació i la transferència de coneixement. [+]

Aquesta iniciativa es desenvolupa en 19 serveis municipals (serveis socials, biblioteques, mercats municipals, neteja viària, etc.). El seu objectiu és la promoció i la  millora continua dels serveis dels ens  locals a partir de la comparació i l’avaluació de resultats mitjançant uns indicadors comuns consensuats, de la formació de grups de treball per intercanviar experiències i de la millora de serveis.

El Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis Socials és fruït de la col·laboració entre  el Servei d’Acció Social de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar i el Servei de Programació de l’Àrea de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns.  Aquesta iniciativa  es desenvolupa des de l’any 2001 i actualment compta amb la participació de 68 ens locals.

Aquest mètode de treball permet als serveis socials dels ens locals dimensionar i analitzar  l’evolució anual dels recursos disponibles  i de les accions desenvolupades. Aquesta informació, així com els espais d’intercanvi que Cercles promou, faciliten les tasques de diagnosi, de presa i justificació de decisions i de planificació i avaluació. 

Aquest 2021 el Cercle farà la seva 20à edició consolidant una trajectòria continuada de mesura de l’activitat dels serveis socials locals i de millora continua de les seves organitzacions.

Per l’edició d’enguany, es preveu que els ens locals rebin els qüestionaris de dades del servei durant la primera meitat de març i que tinguin de temps per omplir-los fins a mitjans de maig. Al juny, està prevista una primera trobada pràctica de treball per a la millora dels serveis socials en funció dels resultats.

Els ajuntaments menors de 300.000 habitants, consells comarcals i mancomunitats que vulguin incorporar-se al projecte participar han de fer una sol·licitud segons el model normalitzat: Sol·licitud Cercles. Aquesta sol·licitud s’ha d’adjuntar mitjançant el tràmit "Tramesa genèrica" de la plataforma EACAT. Durant el mes de març es realitzarà la sessió virtual d’acollida i informació per als nous ens locals participants. Per qualsevol informació, no dubteu contactar a s.accios@diba.cat  o al 934 022 471.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #128 - Gener - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar