Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2021 - #128

Autonomia i dependència

La Federació ECOM celebra els seus 50 anys de trajectòria

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Aquest 2021 la Federació ECOM compleix 50 anys, una fita que convida a mirar enrere i repassar la trajectòria recorreguda i els avenços aconseguits per a la millora del benestar i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física; i també a posar en valor dels agents que els han acompanyat en aquest camí. [+]

Va ser la primera Federació estatal d’associacions de l’àmbit de la discapacitat i és una entitat, sense ànim de lucre, que va néixer amb la voluntat de defensar els drets d’aquest col·lectiu i d’aglutinar els esforços de les diferents associacions de persones amb discapacitat existents. Actualment aplega un total de 124 entitats de l’àmbit de la discapacitat física i/o orgànica.

La Diputació de Barcelona confia en l’expertesa i l’ampli coneixement que la Federació té de la realitat de les persones amb discapacitat física i/o orgànica per promoure, conjuntament, tot tipus d’iniciatives dirigides a enfortir els ens locals i els serveis i programes que aquests presten a les persones amb discapacitat física i/o orgànica dels diferents municipis.

Conjuntament, s’han dut a terme iniciatives com les Diagnosis sobre discapacitat o els plans locals, desenvolupats per a diferents municipis; o els Equips Tècnics d’Integració Social, conformats per professionals d’ECOM que treballaven des dels ens locals per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat dels municipis.

En els darrers anys han tingut lloc diferents accions formatives per professionals, una diagnosi dels centres esportius de la ciutat de Vic i una diagnosi sobre la implementació d’un Servei d’Assistència Personal a la comarca del Berguedà, entre d’altres.

Actualment, aquesta relació continua vigent amb la col·laboració entre l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona i la Federació ECOM, mitjançant diverses iniciatives on destaquem el Servei d’assessorament especialitzat en discapacitat. Aquest servei, posat en marxa l’any 2012, va néixer amb l’objectiu de donar resposta a dubtes que poden tenir els i les professionals dels serveis socials municipals, referents a qualsevol àmbit de la discapacitat.

Aquest assessorament s’ofereix en dos formats:

  • Una Guia de recursos per a la discapacitat en línia
  • I un Servei d’assessorament que, des de la seva creació, ha rebut més de 500 consultes de 69 municipis i 7 Consells Comarcals. Les consultes s’adrecen a la bústia de correu: suportmunicipis@ecom.cat.

Aquesta relació entre la Diputació de Barcelona i la Federació és un bon exemple de com, gràcies a la col·laboració publico privada, es pot treballar conjuntament per millorar en el benestar de les persones.

Per a més informació, consulteu la web d'ECOM.  

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #128 - Gener - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar