Butlletí Benestar
Març - Abril 2021 - #130

Addiccions

En marxa el nou portal web del programa Controles? de la Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona acaba de posar en funcionament el nou web del Programa Controles?, que té per objectiu proporcionar informació sobre la prevenció del consum de drogues, treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum i fomentar el bon ús de les pantalles; promoure actituds responsables entre els joves i reflexionar sobre l’estil educatiu de les famílies per prevenir el consum de drogues i l’ús inadequat de les pantalles entre els fills. [+]

Mitjançant la interacció  i els elements tecnològics; adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats que els proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues i com prevenir el seu consum, i sobre l’ús de les pantalles.

El nou web, que inclou una versió virtual de l’exposició per a la prevenció del consum de drogues “Controles?”, és una eina de suport que dona continuïtat al programa del mateix nom, on s’ofereixen continguts específics adreçats a diferents col·lectius: adolescents entre 12 a 15 anys, joves a partir de 16 anys; i famílies, professionals i adults; així com enllaços d'interès, itinerància de l'exposició, dades i activitats complementàries. També disposa d’un servei de consultes en línia.

Aquest lloc web incorpora un nou vídeo i ofereix fer un tour virtual de 360 graus amb la recreació dels panells i elements expositius de la mostra en 3D,  amb imatges en moviment, recursos visuals i eines digitals que permeten realitzar les visites guiades i interactuar virtualment amb els participants. Un recurs molt útil per explorar i conèixer l’exposició de manera més viva, propera i interactiva.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s'ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites dinamitzades 100% en línia, que permeten treballar aquesta realitat de manera més completa i a fons.

L’adaptació digital de l’exposició es va iniciar el 4 de novembre de 2020 al municipi de Canet de Mar, després la van poder visitar a Montcada i Reixac,  Igualada,  Santa Perpètua  de Mogoda, Collbató, Calella  i darrerament a Navàs.

La infografia següent mostra el resum de l’activitat d’aquests municipis:

La Diputació de Barcelona ha fet aquesta aposta digital amb l’objectiu de seguir oferint als ens locals suport en la prevenció de les drogodependències entre els joves i el foment del bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), un repte clau en el context que estem vivint.

Els ajuntaments i ens locals de la província de Barcelona poden sol·licitar, en el marc del Catàleg de serveis 2021 de la Diputació, l’exposició Controles? en dos formats a escollir: el virtual o bé el presencial en el municipi; aquest últim però, sempre que en el proper any 2022 la situació sanitària ho permeti.

El programa de la Diputació de Barcelona “Controles?” respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3. Salut i Benestar. “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats”. Els disset ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #130 - Març - Abril 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar