Butlletí Benestar
Març - Abril 2021 - #130

Autonomia i dependència

No et quedis a casa! La Xarxa de parcs naturals, exemple de bones pràctiques en turisme accessible

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha estat escollida per l'Organització Mundial del Turisme (OMT) com a exemple de bones pràctiques a Europa en turisme accessible. Properament s'editarà una publicació que aplegarà els onze casos de bones pràctiques en accessibilitat seleccionats per l'OMT, un dels quals és el de ‘No et quedis a casa!’. [+]

El passat 18 de febrer va tenir lloc la segona trobada del Grup de treball sobre turisme accessible, promoguda en el si de l'Organització Mundial del Turisme (OMT). En aquesta sessió, es van donar a conèixer quatre dels onze casos escollits per l’OMT com a exemple de bones pràctiques en turisme accessible en espais naturals protegits i àrees costaneres.

Entre aquests quatre casos hi havia el sistema implementat, des del 2005, per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona amb el lema “No et quedis a casa!”. La resta de projectes que es van presentar són d’indrets i països diversos: el "Forest Trail Bliznec", de Croàcia; l'"Accessible Tourist Attraction Development Project", de Corea del Sud, i el "Trencant  barreres", del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Catalunya).

El projecte ‘No et quedis a casa!’ consta de nombroses accions a la Xarxa de Parcs Naturals encaminades a facilitar l'accés al medi natural de totes les persones. Hi ha itineraris accessibles, rutes teatralitzades inclusives, mapes tàctils, dossiers i fitxes en Braille, bicicletes adaptades, barres direccionals, joëlettes, entre d’altres i que faciliten l'accés als espais naturals.

Per veure el vídeo que mostra els diferents recursos, materials i serveis per a què les persones amb alguna discapacitat física, psíquica o sensorial puguin tenir una estada agradable als parcs, amb una especial atenció envers el públic escolar i familiar.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #130 - Març - Abril 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar