Butlletí Benestar
Març - Abril 2021 - #130

Autonomia i dependència

Presentació del Pla d’Actuació en l’Àmbit de les Persones amb Discapacitat de Sant Cugat del Vallès

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat dimarts 13 d’abril es va presentar, en una sessió virtual, el Pla d’actuació en l’àmbit de les persones amb discapacitat del municipi de Sant Cugat del Vallès, 2021-2024, realitzat per la Fundació Pere Tarrés i sota la direcció tècnica de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar. [+]

El Pla té com a objectiu esdevenir una eina de treball que permeti a l’Ajuntament de Sant Cugat planificar, estructurar i desenvolupar les polítiques integrals de discapacitat.

La sessió va arrencar amb les paraules de benvinguda i agraïment de la Regidora de Ciutadania i Salut de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la Sra. Gemma Aristoy, qui va destacar el caràcter participatiu i transversal del pla. També en aquesta mateixa línia, la  Diputada Presidenta de l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, la Sra. Lluïsa Moret, va destacar que el pla recollia les mirades no només dels i les professionals de l’àmbit sinó que també incorporava la perspectiva de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Tanmateix va posar en valor que aquest instrument estratègic incorpora en la seva concepció la dimensió intersectorial i interseccional que requereix un àmbit com és el de les persones amb discapacitat.

Aquest pla ve precedit de la Diagnosi de necessitats i recursos de la població amb discapacitat de Sant Cugat del Vallès que es va dur a terme l’any 2018 i que va comptar, també, amb l’experiència i professionalitat de la Fundació Pere Tarrés.

És en aquest context, i amb l’esperit de contribuir a la millora i modernització dels serveis socials municipals, que s’ha donat suport a l’Ajuntament de Sant Cugat per a l’elaboració del Pla d’Actuació. En aquest sentit, es convergeix amb les línies estratègiques marcades des de la Regidoria de Ciutadania, Salut i d'Esport de l’Ajuntament de Sant Cugat de Vallès, posant especial èmfasi en aquelles actuacions en l’àmbit de l’habitatge i l’autonomia personal, la inserció laboral i ocupacional, l’educació i la capacitació post obligatòria així com el suport a les famílies i persones cuidadores.

L’assessorament i suport tècnic ha consistit en el disseny i planificació de les actuacions basades en un procés participatiu i a partir del mateix es concreten unes actuacions que venen a donar resposta a unes necessitats reals i que alhora anticipen els reptes als que de manera més o menys immediata s’haurà de fer front. 

Podeu consultar el Pla, clicant aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #130 - Març - Abril 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar