Butlletí Benestar
Març - Abril 2021 - #130

Pobresa energètica

Apropa Cultura. Més de 14 anys obrint portes, facilitant l’accés a la cultura a col·lectius en situació de vulnerabilitat

©Apropa Cultura

©Apropa Cultura

Apropa Cultura és una iniciativa de lleure cultural inclusiu per a les entitats i serveis socials que és possible gràcies al compromís d’equipaments culturals amb vocació social. [+]

La Xarxa Apropa Cultura compta amb el compromís de programadors culturals, públics i privats, institucions i mecenes que fan possible que persones en situació de vulnerabilitat gaudeixin d’experiències culturals i que el dret a la cultura sigui una realitat.

A la província de Barcelona comptem amb la participació de Badalona, Barcelona, Castelldefels, Esparraguera, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

A través del nostre portal web www.apropacultura.cat s’ofereixen més de 2.000 propostes culturals cada temporada, participen al programa més de 120 programadors culturals de 41 municipis i des de 2006 ja hem aconseguit fer possibles més de 312.256 experiències culturals a tot el territori català, ara també expandint-nos fins les Illes Balears.

A qui s’adreça el programa?

A entitats i serveis socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica de salut mental, discapacitat física en situació d’exclusió social, gent gran (residències, centres de dia), en privació de llibertat, persones migrades i refugiades (programes d’acollida i d’inclusió social), infància i adolescència (CRAES i centres oberts), addicions, sense llar, dones (violència de gènere i risc d’exclusió), Trastorn de l’Espectre Autista, col·lectiu LGTBI. Tots aquests col·lectius poden gaudir de la Tarifa Apropa de 0 a 3€.

Per gaudir d’Apropa Cultura, només heu de registrar aquí el vostre centre o servei de manera gratuïta.

Què oferim a les entitats i serveis socials?

Sortides culturals inclusives com visites a museus i exposicions, assistència a espectacles i concerts i participació a tallers i activitats diverses.

Els equipaments organitzen trobades per presentar novetats de la seva programació i conviden a les persones ateses, professionals, familiars, etc a venir a la sessió i conèixer tota l’activitat.

I a més... oferim formació per a professionals de l’acció social i educativa!

Volem donar suport als educadors/res de l’acció social i educativa organitzant formacions artístiques i recursos online de formació perquè aprenguin a utilitzar l’art com a eina educativa en el seu dia a dia. A més, també gaudeixen d'entrada gratuïta a molts museus de la xarxa Apropa.

A Apropa Cultura, no parem de créixer, si voleu saber-ne més, us convidem a visitar el nostre web www.apropacultura.cat.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #130 - Març - Abril 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar