Butlletí Benestar
Maig - Juny 2021 - #131

Autonomia i dependència

La Diputació de Barcelona inverteix 2 milions d’euros, aquest 2021, en el programa d’arranjament d’habitatges

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona torna posar en marxa una nova edició del programa d’arranjament d’habitatges incorporant algunes novetats.

En l’edició d’enguany es preveu arribar a 900 llars i més de 1.000 persones beneficiàries amb un pressupost total per a les intervencions de 2.000.000€, que és assumit al 100% per la Diputació de Barcelona. [+]

El programa va començar l’any 2010 i, de llavors ençà, s’han realitzat sis edicions i s’han executat més de 7.500 arranjaments a 250 municipis de la província, i més de 13.000 persones se n’han vist beneficiades.

La finalitat d’aquest recurs és promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida en el domicili de persones majors de 65 anys, i també menors amb necessitats especials pel que fa a la seva capacitat física o psíquica per a desenvolupar les activitats de la vida diària dins la llar. S’adreça per tant a persones vulnerables que sovint es troben en situació de fragilitat per qüestions d’edat, salut, manca d’autonomia, discapacitat i/o dependència i que acostumen a viure soles o en companyia d’un altra persona gran.

Les actuacions que es realitzen dins del programa són obres bàsiques de reforma i instal·lació d’ajudes tècniques per garantir l’accessibilitat, la seguretat, l’habitabilitat i l’eficiència energètica mínimes dels habitatges de les persones beneficiàries. Les intervencions és realitzen majoritàriament en banys, millorant l’accessibilitat i usabilitat de les seves peces i facilitant la higiene personal. S’actua també en cuines, amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat i accessibilitat, així com també es fan intervencions generals en la resta de l’habitatge per adaptar i/o proporcionar suports que facilitin la mobilitat de la persona pel seu interior. De forma addicional, en les darreres edicions, s’han incorporat petites actuacions complementàries, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica de l’habitatge.

La Diputació de Barcelona s’encarrega de la contractació d’un equip tècnic responsable de valorar, prescriure, dirigir i comprovar l’execució de les actuacions. A més, entre les novetats d’aquesta edició destaca la contractació de les empreses responsables de les obres, que en els dos darrers anys havia estat assumida pels ens locals. En la contractació d’aquestes empreses es tindrà en compte que incorporin a la plantilla treballadors que pertanyin a col·lectius amb dificultats especials d’inserció sociolaboral. També s’incorporen a l’equip tècnic terapeutes ocupacionals amb la voluntat de millorar la valoració de les necessitats de les persones beneficiàries, completant així l’equip de professionals experts en adaptació funcional d’habitatges.

El programa d'Arranjament d'habitatges està promogut per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments de la província amb la voluntat de poder beneficiar el màxim de persones any rere any. Les persones que vulguin rebre més informació s’han d’adreçar als serveis socials del seu municipi que són els qui s'encarreguen de valorar les sol·licituds per a la participació en el programa.

Per a més informació, consulteu la web de Benestar.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #131 - Maig - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar