Butlletí Benestar
Maig - Juny 2021 - #131

Serveis socials bàsics

La Diputació de Barcelona participa en el seminari web "Repensant l’ajuda alimentària"

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha participat en el Seminari Web Repensant l’ajuda alimentària organitzat pel Consell Alimentari de València i la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia. [+]

L’objectiu del seminari, que té una durada de dos dies -1 i 15 de juny-, és visibilitzar les experiències inspiradores en l’àmbit de l’ajuda alimentària.  

La primera sessió s’han presentat experiències institucionals a la vulnerabilitat alimentària. A la segona sessió s’han presentat experiències comunitàries per garantir el dret a una alimentació i contribuir a la transició ecològica i social del sistema alimentari.

Des del Servei d’Acció Social hem presentat el treball de suport tècnic que la Diputació de Barcelona ofereix al Catàleg de serveis 2021-2023, en relació a la garantia del dret a l’alimentació. S’ha exposat la metodologia de treball transversal i en xarxa per a desenvolupar estratègies i planificar accions a llarg termini, mitjançant l’anàlisi qualitatiu i participat de les vulnerabilitats alimentàries en el territori.

Altres experiències  que s’han presentat han estat la compra pública d’aliments del govern de les Illes Balears; la distribució d’aliments frescos de Creu Roja València amb el suport de l’Ajuntament de València; l’experiència pilot dins el projecte Alimentando Córdoba d’accés a una alimentació de qualitat i agroecològica; i la proposta de projecte de Seguretat Social Alimentària a França.

Podeu veure la primera part del seminari aquí i la segona part aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #131 - Maig - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar