Butlletí Benestar
Maig - Juny 2021 - #131

Destaquem

La Diputació de Barcelona convoca subvencions per valor de 724.000 euros a favor d’entitats socials que gestionen habitatges d’inserció social

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Les sol·licituds es poden presentar fins al 15 de juliol. La convocatòria va destinada a totes les entitats socials adherides a la Xarxa d’Habitatge d’Inclusió Social (XHIS) i que disposin de pisos a la província de Barcelona per acollir persones en situació d’exclusió social o en risc. [+]

La Diputació de Barcelona va iniciar, l’any 2014, a petició de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, un procés de col·laboració amb la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social (XHIS), coordinada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que té les funcions de determinar i atorgar el règim d’ajuts econòmics que poden rebre les entitats que formen part d’aquesta xarxa.

Aquest any 2021, la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, destinarà 724.000 euros per donar suport als programes socials que es desenvolupen en els pisos d’inserció. La novetat més rellevant de la convocatòria d’enguany és que es garantirà un import mínim de 600 euros a totes les entitats que es presentin, amb independència del número de pisos que aportin.

Per atorgar la subvenció es demanarà l’existència d’un programa d’inserció social que desenvolupi l’entitat i també l’existència de suport de l’ajuntament del municipi on està situat el pis, ja que la Diputació de Barcelona considera que amb aquest programa les entitats socials estan desenvolupant una acció social de fort impacte local.

Aquesta convocatòria de subvencions per concurrència competitiva va destinada a totes les entitats socials no lucratives, legalment constituïdes, que estiguin adherides a la Xarxa d’Habitatge d’Inclusió Social (XHIS) i que disposin de pisos que estiguin situats al territori de la província de Barcelona per acollir en un habitatge digne a persones en situació d’exclusió social o en risc.

Els habitatges d’inserció es destinen a atendre persones que presenten problemes d’inserció i que requereixen d’una atenció especial i seguiment i tutela durant un període de temps. Són persones que formen part de col·lectius com dones afectades per la violència masclista, persones amb drogodependències, persones sense llar, persones amb trastorn mental, persones preceptores de prestacions molt baixes, joves ex-tutelats, famílies en risc i altres situacions anàlogues.

El període de presentació de les sol·licituds va començar el 10 de juny i finalitza el 15 de juliol de 2021.

Cal recordar que l’any 2020 la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, ja va obrir una convocatòria de subvencions en concurrència competitiva a la qual es van subvencionar un total de 83 entitats i 1.436 pisos d’inclusió social situats als municipis de la província de Barcelona. Aquesta convocatòria va comptar amb un pressupost de 724.000 euros, igual com el d’aquest any.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #131 - Maig - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar