Butlletí Benestar
Maig - Juny 2021 - #131

Autonomia i dependència

La figura de l’assistència personal

©Unsplash

©Unsplash

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social posa en marxa l’estudi sobre la figura de l’Assistència Personal. Aquesta diagnosi, que s’emmarca en el projecte transformador Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat vol aprofundir en la realitat i experiències d’una prestació que contribuirà a la promoció de l’autonomia personal i de la vida independent de les persones amb discapacitat. [+]

Si bé la figura de l’assistència personal és un dret garantit a la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència i es reconeix la prestació econòmica per a la contractació d’aquesta figura per tal de facilitar la plena participació social i exercici de les activitats bàsiques diàries d’aquestes persones, la seva implantació ha estat molt desigual i amb poc desenvolupament en el territori espanyol i català.

Per aquesta raó i donada la dispersió d’experiències en l’entorn estatal i també europeu, s’ha valorat la necessitat de fer una recerca de la seva naturalesa, d’una comparativa dels diferents models d’implantació i de les pràctiques que han propiciat l’assoliment de la figura de l’Assistència Personal on sí s’ha desenvolupat. L’objectiu últim d’aquest estudi és poder analitzar el seu potencial encaix a la cartera de serveis socials de Catalunya i anticipar les actuacions de suport que pot desenvolupar l’Àrea de Igualtat i Sostenibilitat Social en aquest àmbit.

En aquest sentit, i per contribuir a fer efectiu aquest dret, el Servei de Suport de Programes Socials, en col·laboració amb la Fundació ECOM, posarà en marxa a finals d’aquest any la formació Nous serveis de promoció de l’autonomia personal i la vida independent de persones amb capacitat diverses: l’Assistència Personal, adreçada als i les professionals dels ens locals de la província de Barcelona. Es pretén amb aquesta acció formativa dotar d’eines tècniques al personal dels ajuntaments i ens supramunicipals per millorar les competències en el treball amb les persones amb discapacitat davant la previsió que s’aprovi, durant els propers mesos, el decret que ha de regular la prestació econòmica de l’assistència personal i la seva incorporació a la cartera de serveis socials.

Informació de l’Acció formativa:

http://aplicacions.diba.cat/gestforma/public/cercador_baf_ens_locals/detalleBAF.do?id=3375

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #131 - Maig - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar