Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2021 - #133

Autonomia i dependència

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social rep una delegació de directius de serveis socials d’Holanda

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social ha rebut, el dijous 4 de novembre, una delegació de directius i directives de serveis socials de municipis i d’entitats socials d’Holanda que han vingut a Barcelona amb l’objectiu de conèixer experiències en l’àmbit de les cures i l’atenció a la vulnerabilitat social. [+]

La delegació estava representada per Rob Hoogma, fundador de l’institut de coneixement Hoogma Innovation i va ser rebuda per Josep Muñoz, gerent de Serveis Socials de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

La visita es situa en un context de creixents reptes a Holanda, compartits amb el conjunt d’Europa, per atendre les necessitats de la població major de 65 anys en creixement, a través d’un sistema de cures amb recursos i professionals suficients per garantir una atenció adequada. És per això s’han plantejat aquesta visita com a part d’un programa per conèixer formes innovadores de provisió d'atenció social.

Durant la visita, es va presentar el programa pilot Nexes d’atenció a la soledat no desitjada de persones grans que la Diputació de Barcelona està impulsant en el marc del projecte transformador Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat, i el Servei Local de Teleassistència, destacant-ne les seves funcionalitats proactives i de seguiment adaptat a les necessitats de cada persona, facilitat per la tecnologia i els dispositius complementaris, així com les noves funcions predictives i d’alerta i atenció a necessitats socials i de salut facilitades pel procés de digitalització del servei. La presentació es va complementar amb una visita al centre d’atenció de teleassistència de Tunstall-Televida al carrer Llacuna de Barcelona.

El programa de la delegació holandesa també va contemplar una visita a l’Ajuntament de Barcelona on van poder conèixer projectes com l’Espai Barcelona Cuida i Vilaveïna al Poblenou, i al Prat de Llobregat on els van presentar projectes de cures i atenció social. També van conèixer experiències d’entitats i cooperatives com Suara Cooperativa, ABD, la Fundació Habitat 3, la Fundació Roure i Sant Pere Claver.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #133 - Octubre - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar