Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2021 - #133

Destaquem

La Diputació de Barcelona presenta a FiraGran 2021 les novetats digitals del Servei Local de Teleassistència

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha estat present a FiraGran amb un estand, on els visitants han trobat els programes que desplega destinats a les persones grans, com són: el Servei Local de Teleassistència, els centres d’estades temporals Respir, consells de Consum i programes de Salut Pública, així com les ofertes educatives de l’Escola de la Dona. [+]

En l’espai exterior, hi havia exposada una unitat mòbil del Servei Local de Teleassistència amb tots els nous aparells digitals orientats a reforçar la detecció de riscos a la llar, com incendis o fuites de gas; i sobre la salut de la persona, amb dispositius funcionals per detectar una caiguda, per exemple.  

La Diputació de Barcelona també va participar, en una jornada, en format virtual, sobre “Experiències institucionals d’abordatge a la Bretxa Digital de les persones grans”, en la qual diversos experts van analitzar la situació i van aportar possibles solucions per abordar aquesta discriminació.

Per part de la Diputació de Barcelona es va presentar el Servei Local de Teleassistència: qualitat i innovació al servei dels municipis i la ciutadania. Un servei que la Diputació presta per a tots els municipis de la província, excepte Barcelona ciutat, i compta en l’actualitat amb més de 92.000 persones usuàries.

Tal i com va comentar la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, «presentem la nova etapa del Servei Local de Teleassistència, que ara és Teleassistència Avançada, i que està centrada en les millores vinculades a la digitalització i de resposta a les necessitats de les persones beneficiàries del servei, que no només són persones grans, sinó també aquelles que tinguin algun tipus de dependència».

La Diputació ofereix formació en noves tecnologies

La pandèmia ha augmentat els usos tecnològics i, per tant, també ha disparat els obstacles d’algunes persones grans per accedir a alguns serveis digitals.

Per tal de reduir l’anomenada bretxa digital en aquest col·lectiu, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa el programa de capacitació digital Connecta’t impulsat des del Servei de Biblioteques, que pretén dotar a les persones usuàries de la Xarxa  de Biblioteques Municipals de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

És per això que s’han ideat tallers especialment dissenyats en un format pràctic i pensats perquè els seus participants adquireixin coneixements que els seran útils en un context com l’actual, que molts tràmits i serveis han passat a fer-se primordialment en línia. Els tallers s’adrecen principalment a adults i persones grans, però també pot inscriure’s una persona jove si la temàtica del curs l’interessa. En total, aquest any, hi ha previstos 76 tallers a 59 biblioteques o bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

FiraGran va realitzar un estudi de camp durant els tres dies que va durar el saló per determinar el grau de digitalització de les persones grans i aprofundir sobre la bretxa digital.

El saló, va estar patrocinat per Mémora, compta amb el suport la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #133 - Octubre - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar