Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2021 - #133

Serveis socials bàsics

Inici de la prova pilot d’assessorament jurídic per a professionals dels Serveis Socials Bàsics a les comarques de l’Anoia, Maresme i Vallès Oriental

©Unsplash

©Unsplash

El passat 19 d’octubre es va iniciar la prova pilot d’assessorament jurídic per a professionals dels Serveis Socials Bàsics que treballen en les comarques de l’Anoia, el Maresme i el Vallès Oriental, amb la finalitat de poder valorar la prestació del servei a tots els ens locals de la província de Barcelona. [+]

La prova pilot, que fou presentada el passat 6 d’octubre de 2021 als i les professionals de les comarques esmentades, facilita una orientació davant dels possibles dubtes  en temes jurídics que es puguin plantejar en el desenvolupament de la tasca diària, davant de les diverses situacions de vulnerabilitat i risc de les persones que són ateses pels i per les professionals dels Serveis Socials Bàsics.

De la mateixa manera, es preveu prestar un assessorament relacionat amb les diverses peticions o requeriments judicials, -vinculats/des amb l’atenció directa- , així com oferir algunes sessions informatives relacionades amb diversos àmbits: laboral/treball, estrangeria, penal, familiar, etc.

Els i les professionals de serveis socials poden contactar amb les advocades que realitzen el suport setmanalment,  a través del correu electrònic –durant tota la setmana-, o bé al telèfon - els dies de permanència- que han estat facilitats a les ABSS de les tres comarques.

Aquesta prova pilot es va iniciar el 19 d’octubre i es mantindrà fins el 19 d’abril de 2022. Durant la primera quinzena del mes d’octubre s’han rebut 34 consultes, a les quals, majoritàriament, s’ha pogut respondre de forma immediata els dies de permanència.

El suport s’emmarca en les línies d’actuació del Pla de Mandat 2020-2023 de la Diputació de Barcelona, de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, i en concret en el Suport a la praxis a professionals dels tècnics dels Serveis Socials Bàsics, en el que un dels seus objectius principals és el d’enfortir la qualificació tècnica del personal dedicat a la intervenció social.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #133 - Octubre - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar