Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2021 - #133

Destaquem

Canvis en l’estructura organitzativa de l’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social

©Unsplash

©Unsplash

El Ple de 28 d’octubre va aprovar unes modificacions de l’estructura organitzativa de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, d’acord amb el nou marc conceptual i estratègic en el qual s’articulen les polítiques socials de l’Àrea, amb una lògica de polítiques sectorials i transversals, i amb una mirada més intersectorial i interseccional. [+]

En el marc d’aquesta reformulació, la Gerència de Benestar Social ha passat a denominar-se Gerència de Serveis Socials i continuarà treballant per prestar suport als serveis socials dels ajuntaments i ens locals de la província de Barcelona i a l’atenció a les situacions de necessitat social.

En aquesta Gerència de Serveis Socials, d’una banda, el Servei d’Acció Social passa a denominar-se Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics i es centrarà en el suport a les estructures i equips bàsics de serveis socials. De l’altra, el Servei de Suport a Programes Socials passarà a ser el Servei d’Atenció a la Dependència i a la Vulnerabilitat Social, de manera que s’orientarà al suport en l’àmbit de les cures, la dependència, i l’atenció a la infància i l’adolescència en risc. Alhora, es crea una nova Subsecció d’Informació Territorial (sit.territori@diba.cat 934.725.010) que centralitzarà el suport que fins ara rebien els ens locals per part d’un/a tècnic/a referent de territori i continuarà acompanyant i sent el nexe connector entre les necessitats territorials i els projectes de suport que s’ofereixen des de la Gerència.

Així mateix, i en el marc també d’aquesta nova conceptualització de l’Àrea, les polítiques de ciutadania activa en els moments clau del cicle vital de les persones (infància, adolescència, persones grans...) i les d’inclusió social passaran a ser liderades per la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida (s.convivencia.divers@diba.cat 934.022.713). Les polítiques de Cicle de vida mitjançant la Secció de Polítiques de Diversitat Cultural i Generacional i les de foment de la inclusió social a través de la Secció de Convivència.

Esperem que aquestes modificacions ajudin a ordenar, impulsar i innovar en les polítiques socials, des d’una mirada més transversal i interseccional, i a donar una millor resposta a les necessitats dels municipis i de la ciutadania.  

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #133 - Octubre - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar