Butlletí Benestar
Octubre - Novembre 2021 - #133

Autonomia i dependència

10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

©Emma Simpson - Unsplash

©Emma Simpson - Unsplash

El passat 10 d’octubre es va commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, una data que des del 1992 permet donar visibilitat a un problema que pateixen moltes persones al món. [+]

Sota el lema  Atenció de salut mental per a tothom: fem-la realitat, enguany es vol reivindicar que les persones amb problemes de salut mental disposin dels recursos i serveis que garanteixin la seva participació en la societat. I aquesta participació ha de passar ineludiblement per una major inversió i una millora en l’accés a aquests recursos.

És una realitat que la pandèmia de la Covid19 ha tingut un gran impacte en la salut mental de les persones. Alguns grups i col·lectius com els i les treballadores de salut i altres que desenvolupen la seva feina en primera línia, els i les estudiants, les persones que viuen soles i les que ja tenen algun problema de salut mental previ han s’han vist especialment afectades. Per aquest motiu, avui és fa encara més necessari millorar i reforçar els serveis d’atenció a persones amb problemes de salut mental.

Amb aquesta comesa, i pel compromís recollit en el marc conceptual que defineix les principals línies d’actuació de la Diputació de Barcelona, des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social es treballa cada dia per millorar l’organització d’aquests recursos, i es fa a través de donar suport els municipis en la planificació estratègica en l’àmbit de la salut mental. Una planificació que parteix d’un anàlisi que posa el focus en la identificació de les necessitats presents i la demanda futura per planificar i desplegar uns millors serveis, dispositius i recursos de la xarxa presents al municipi.

També des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, i de la mà de les entitats, es treballa per combatre l’estigma i l’autoestigma que sovint va associat a les persones amb problemes de salut mental. Amb aquesta voluntat és doncs que es col·labora amb les entitats vinculades al moviment en primera persona així com amb les entitats i federacions presents a la província de Barcelona que treballen en la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental; una defensa a través de l’acció comunitària, l’acompanyament al llarg del cicle de vida i el desenvolupant de campanyes de sensibilització. Sovint, aquest treball conjunt es desenvolupa en el marc de les taules de salut mental territorials, a les que l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social hi dona suport i participa en la seva dinamització.

Per a més informació, consulta la web de la Gerència de Serveis Socials.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #133 - Octubre - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar