Butlletí Benestar
Desembre 2021 - Gener 2022 - #134

Serveis socials bàsics

Presentació del projecte 'Menú Circular', un projecte d'impacte social-econòmic

©Menú Circular

©Menú Circular

Presentem el projecte 'Menú Circular'. Un projecte en mans d'Ada Parellada, Annette Abstoss, Cristina Roig i Damaris Rojas, totes elles professionals del sector de l'hostaleria. [+]

Han dissenyat una alternativa als menjadors socials aplicable a tot el territori, i que dignifica i desestigmatitza sense haver de recórrer a noves infraestructures.

L'eina és una App i plataforma digital amb tecnologia Blockchain, que garanteix la transparència i la traçabilitat entrellaçant els restaurants de barri, aconseguint redistribuir les ajudes i protegint el teixit social i econòmic.

Durant la pandèmia gran part dels restauradors, de forma voluntària, es van bolcar en solucionar l'emergència alimentària. Per mantenir aquest esperit viu, aquest projecte brinda al sector, l'oportunitat de ser part activa d'aquesta ajuda social i humanitària d' una forma professional i sostenible.

Es tracta d'oferir un menú diari de qualitat, a un preu molt assequible, al qual es podrà accedir a través de l'aplicació. D'aquesta manera, s'aprofiten els recursos existents, es potencia la capil·laritat, i es promou l' economia local i el producte de proximitat.

Menú Circular adquireix aquest nom pel seu enfocament circular, destinat a ajudar els diferents àmbits de la ciutadania en situació de vulnerabilitat. Oferint ajudes i subvencions, amb una mirada sostenible, accessible i de retorn econòmic.

És un model d'ajudes, àgil i flexible, recolzat per la Generalitat de Catalunya, Fundació la Caixa, Fundació Actua, Ajuda i Alimenta, i l'Associació "Lola no estàs sola".

Pot convertir-se en un bon recurs per als ens locals, els permetria aprofitar infraestructures de restauració del territori ja existents i ser un suport en l'atenció a les persones més vulnerables.

Si necessites més informació de com funciona al teu municipi, clica aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #134 - Desembre 2021 - Gener 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar