Butlletí Benestar
Desembre 2021 - Gener 2022 - #134

Serveis socials bàsics

En funcionament els Espais d’intercanvi i els assessoraments dels plans d’inclusió social amb dimensió comunitària

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El 17 de gener es va celebrar la segona sessió de la 12a edició dels Espais d’intercanvi dels Plans locals d'acció comunitària inclusiva. [+]

Els 17 ajuntaments i els 4 consells comarcals de la demarcació que conformen els Espais representen, un any més, una font de generació de coneixement en l’àmbit de les polítiques d’inclusió social a partir de la reflexió col·lectiva i el fet compartir experiències sobre necessitats comunes.

Les temàtiques a tractar al llarg de les sis sessions previstes per aquesta edició inclouen la teoria del canvi com a metodologia de disseny i avaluació de projectes; la bretxa digital; el dret a la ciutat com a nou model del treball de la convivència així com experiències de projectes comunitaris en aquest àmbit; el sistema de garantia de rendes i la planificació a través del cicle de vida. 

A més a més, com a novetat d’aquesta edició, es dedica una part de cada sessió al disseny i al seguiment de la implementació a cada municipi o comarca de projectes que pretenen donar resposta als temes de solitud no desitjada, la recuperació de l’espai públic, l’escletxa digital i la convivència en escales de veïns.

Aquest recurs pertany al Catàleg de serveis 2021 i aquest any s’ofereix de nou en el marc del Catàleg de serveis 2022, que també compta amb el recurs de suport tècnic “Plans locals d’acció comunitària inclusiva”, una eina estratègica necessària per articular la política local d'inclusió social. Aquest curs 2021-2022, el Consell Comarcal d’Osona, el Consell Comarcal del Bages, el Prat de Llobregat i Sant Andreu de Llavaneres reben assessorament pel disseny d’actuacions del pla mentre que Olesa de Montserrat es troba en fase d’elaboració de la diagnosi d’inclusió i exclusió social.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #134 - Desembre 2021 - Gener 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar