Butlletí Benestar
Desembre 2021 - Gener 2022 - #134

Pobresa energètica

El Programa Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica, projecte inspirador a l’EPAH

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La EPAH (Energy Poverty Advisory Hub) és un espai que es vol postular com la principal iniciativa de la Unió Europea sobre Pobresa Energètica. [+]

Abordar la Pobresa energètica és una prioritat i, sovint, pot implicar reptes complexes per als governs locals. Per això, a finals de setembre, la EPAH va llançar el seu espai web: Homepage (europa.eu), adreçat tant a governs locals com a totes les parts interessades en prendre mesures per combatre la pobresa energètic. El seu objectiu és convertir-se en la plataforma principal per compartir experiències i coneixement sobre Pobresa Energètica a Europa.  

Aquesta plataforma vol donar a conèixer que és el Energy Poverty Advisory Hub i que s’espera aconseguir en els propers anys. També inclou l’apartat: Pacte dels Alcaldes, que reuneix a més de 10.000 municipis per combatre el desafiament climàtic. Un dels pilars del compromisos d’aquest pacte és l’accés a l’energia que, en el context de la Unió Europea, es tradueix directament en Pobresa Energètica.

Què ofereix l’EPAH?

Els governs locals i les organitzacions de suport poden:

  • Conèixer altres experiències dels governs locals europeus sobre Pobresa Energètica  que aborden aquest tema mitjançant projectes adaptats a les seves necessitats locals especifiques.
  • Consultar l’ATLAS en línia on es pot localitzar els casos inspiradors i les accions, a nivell local, per combatre la Pobresa Energètica que s’han recollit a nivell europeu. El programa d’Auditories Energètiques de la Diputació de Barcelona és un bon exemple.
  • Obtenir més informació sobre Pobresa Energètica i les accions per combatre-la: publicació de guies, investigacions i eines per a orientar els processos i accions de lluita contra la Pobresa Energètica.
  • Trobar indicadors per avaluar els problemes de Pobresa Energètica a Europa. Comprendre, mesurar i monitoritzar la Pobresa Energètica és un pas important per mitigar-la.
  • Accedir a formació. A la web s’ofereixen tres cursos, oberts, en línia i diferents nivells i enfocs, amb l’objectiu de millorar les habilitats i les competències per a desenvolupar els propis diagnòstics, plans i projectes per combatre la Pobresa Energètica.
  • Posar a disposició dels municipis el Servei d’Assistència d’EPAH: l’experiència i l’orientació dels seus experts, tant nacionals com internacionals, per a tots els governs locals que vulguin posar en marxa una acció local sobre Pobresa Energètica.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #134 - Desembre 2021 - Gener 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar