Butlletí Benestar
Desembre 2021 - Gener 2022 - #134

Serveis socials bàsics

Publicació de l’Informe Cercle de Comparació de Serveis Socials - resultats any 2020

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Ja es troba disponible l’informe anual que descriu la situació global dels Serveis Socials Bàsics en la província de Barcelona. [+]

Consisteix en un anàlisi basat en un ampli conjunt d’indicadors obtinguts directament de 72 ens locals, que cobreixen el 87% de la població de la província que viu en municipis majors de 10.000 habitants. Es tracta d’un estudi de tipus quantitatiu dels serveis socials, que destaca no només per la grandària de la mostra, sinó també per la seva validesa, en tractar-se de dades contrastades de forma personalitzada amb cada equip de serveis socials bàsics. L’informe analitza la complexitat organitzativa dels serveis socials bàsics  a partir dels següents aspectes: consecució d’objectius i qualitat del servei;  ús i cobertura dels serveis; model organitzatiu i de gestió i dels recursos humans;  costos associats i fonts de finançament; context socioeconòmic local.

Com a novetat en l’edició d’enguany, les xifres de l’informe es complementen amb informació qualitativa obtinguda arran dels tallers participatius on-line organitzats a la tardor, on van assistir 87 professionals dels ens locals. Aquestes apreciacions del personal en primera línia van resultar especialment enriquidores perquè van descriure i explicar com els serveis socials bàsics havien fet front a la situació de pandèmia, des d’un punt de vista de coordinació d’equips i serveis, de revisió de processos o de reestructuracions claus del servei amb l’objectiu de mantenir una intervenció de qualitat.

Paral·lelament a aquesta publicació oberta a tothom, cada municipi participant en l’edició de 2021 rebrà el nou Informe de Cercle de Comparació de Serveis Socials en versió ampliada, on podran observar com van evolucionar les seves dades específiques, en comparació amb anys anteriors i, també, amb altres municipis similars. Recordem que disposem d’un aplicatiu Qlickview on cada municipi participant pot consultar les seves dades actualitzades a partir de diferents filtres.

Per a més informació, clica aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #134 - Desembre 2021 - Gener 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar