Butlletí Benestar
Febrer - Març 2022 - #135

Addiccions

Descentralització del Programa d’Intervenció de l’SPOTT - Engega l’SPOTT-OSONA

©Consell Comarcal d'Osona

©Consell Comarcal d'Osona

El passat 31 de gener es va presentar a Vic el nou SPOTT Osona, un servei gratuït d’atenció a addiccions per a adolescents i famílies. [+]

A l'acte va participar la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, la Sra. Teresa Llorens.

S’inicia, així, el projecte d’implementació de les línies d’atenció terapèutica de menors d’edat (de 12 a 17 anys) amb problemàtica d’addicció a substàncies i a les pantalles, i de suport a les seves famílies, per part del Centre SPOTT, als municipis de la comarca d’Osona. L’objectiu és donar resposta a la necessitat d’una detecció precoç i d’una intervenció primerenca.

A partir de l’any 2015, des de la Gerència de Serveis Socials  de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat

Social, s’impulsa la descentralització del servei d’intervenció, amb la voluntat d’apropar el servei a la ciutadania i poder donar una resposta descentralitzada en l’àmbit de menors d’edat amb consum de drogues i les seves famílies en el territori, garantint l’equitat en l’atenció.

Actualment, amb la posada en marxa de l’SPOTT-OSONA la Diputació de Barcelona té en funcionament tres projectes de descentralització a la província, atès que l’abril del 2018 s’inicia el projecte de descentralització del programa de tractament SPOTT a la comarca del Vallès Oriental, SPOTT-VALLÈS ORIENTAL,  i al  març del 2019 es va posar en marxa a la comarca de l’Anoia, SPOTT-ANOIA.

SPOTT OSONA neix de la col.laboració de Diputació de Barcelona amb el Consell Comarcal d’Osona i amb les àrees bàsiques de Serveis Socials de l’ajuntament de Manlleu, Ajuntament de Vic i Mancomunitat la Plana , a partir de la constatació de la dificultat d’accés al programa de tractament centralitzat en el Centre SPOTT per la distància territorial, valorant la necessitat i idoneïtat de donar una resposta descentralitzada a la demanda d’atenció especialitzada en l’àmbit  de menors d’edat i  de les addiccions a substàncies i a les pantalles en la comarca d’Osona.

Partint de la necessitat de la complementarietat de les intervencions de les diferents institucions i professionals implicats, el projecte de descentralització s’ha definit i estructurat des del coneixement i la coordinació amb la xarxa de prevenció i d’atenció del territori per tal de delimitar el marc d’intervenció dels diferents serveis.

Els usuaris seran derivats des dels serveis socials bàsics  dels municipis de la comarca d’Osona, a través del tècnic d’Intervenció Comunitària del Consell Comarcal d’Osona, i una educadora social i una psicòloga de l’equip d’intervenció del Centre SPOTT realitzaran el tractament a la seu de l’Oficina Jove de l’Ajuntament de Vic, amb una freqüència setmanal (dilluns al matí de les 9:00 a les 14:00 h).

Per a més informació, consulteu la web del Centre SPOTT.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #135 - Febrer - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar