Butlletí Benestar
Febrer - Març 2022 - #135

Infància i adolescència en risc i famílies

Informe del diagnòstic de la situació dels serveis i entitats en relació a l’abús sexual infantil al municipi de Canovelles

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat dimarts 8 de febrer es va presentar al teatre auditori Can Palots de Canovelles “L’Informe del diagnòstic de la situació dels serveis i entitats en relació a l’abús sexual infantil al municipi de Canovelles” i Recomanacions de millora. [+]

La presentació de la sessió va ser a càrrec de la Sra. Montserrat Coll, cap de Serveis Socials de L’Ajuntament de Canovelles, de la Sra. Yolanda Sánchez,  regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Canovelles i el  Sr. Antoni Pérez, director de la Fundació Save the Children a Catalunya.

Van assistir representants de la Diputació de Barcelona, representants de l’Ajuntament de Canovelles, membres de serveis i entitats socials del municipi i l’equip de la Fundació Save the Children que ha desenvolupat l’informe. La presentació de l’informe va ser a càrrec del Sr. Raúl Arnaiz, director de Programas Nacionales de la Fundació Save the Children. La cloenda de l’acte va anar a càrrec del Sr. Emilio Cordero, alcalde de Canovelles.

Una de les prioritats de l'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona és el suport al foment de polítiques d’infància, adolescència i famílies, treballant per incrementar el benestar d’infants i adolescents, on la prevenció i detecció de les situacions de risc i vulnerabilitat ha de tenir un paper primordial i bàsic.

La diagnosi es va plantejar en el marc de col·laboració Diputació de Barcelona i Save the Children per donar suport tècnic per a la realització d’un estudi diagnòstic sobre l’abús sexual infantil. Des de fa temps, la Fundació Save the Children treballa i col·labora amb l’ajuntament de Canovelles en l’àmbit d’infància i disposen d’un ampli coneixement del territori i de les necessitats de la població. 
Per tot això, es va plantejar als i les professionals del municipi la possibilitat de realitzar aquesta diagnosi i que van acceptar demostrant, una vegada més, la sensibilitat del municipi i dels i les professionals cap a la infància.

La proposta de treball va ser:

  • Centrar la mirada en la prevenció, detecció i sistemes de derivació dels diferents serveis que treballen o atenen infants en el municipi de Canovelles.
  • Elaborar una diagnosi de la situació actual i un informe amb recomanacions de millora.

Aquesta es una prova pilot, realitzada des de l'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, mitjançant la creació d’un grup de treball format per la Fundació Save the Children, l’Ajuntament de Canovelles i la Diputació de Barcelona. La diagnosi ens aporta:

  • Una descripció de la situació actual dels diferents serveis i entitats en relació a l’abús sexual infantil.
  • Unes recomanacions de millora amb l’objectiu de fer espais segurs per on circulin els infants. 
  • Posar a l’infant en el centre de la intervenció i comprovar si cada un dels àmbits per on circulen els infants són entorns segurs, protectors, per tal d’aconseguir una protecció efectiva dels nens, nenes i adolescents davant les potencials situacions d’abús sexual infantil. 

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #135 - Febrer - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar