Butlletí Benestar
Febrer - Març 2022 - #135

Destaquem

Aprovats els fons de prestació pel finançament en l'àmbit de serveis socials en el marc del Catàleg de serveis de l'anualitat 2022

©Unsplash

©Unsplash

El passat 10 de març la Junta de govern de la Diputació de Barcelona ha aprovat els dos fons de prestació per al finançament en l’àmbit de serveis socials municipals. [+]

Els fons totalitzen un import de 26 milions d’euros destinats a reforçar les competències dels serveis socials municipals a través de transferències dineràries.

En són destinataris els 322 ens locals de la província: els 310 municipis fins a 300.000 habitants, els 11 Consells Comarcals i La Mancomunitat Intermunicipal La Plana com a àrea bàsica supramunicipal.

El “Fiançament dels serveis socials bàsics” garanteix el finançament de la prestació dels serveis socials bàsics de competència obligatòria amb una aportació de més de 11 milions d’euros.

Mentre que el “Finançament de programes de lluita contra la vulnerabilitat social i d'accions de millora dels serveis socials”, amb 15 milions d’euros, garanteix el finançament de les actuacions locals de suport a l'atenció de la pobresa i la lluita contra l'exclusió social, el reforç dels equips tècnics i de suport administratiu dels serveis socials, les actuacions de millora dels serveis i les actuacions i projectes d'atenció a persones en risc i col·lectius com la infància, la gent gran, les persones amb capacitats diverses o l'atenció a la malaltia mental

Els criteris per determinar les aportacions a cada ens local són:

Finançament dels serveis socials bàsics

  • Ajuntaments: trams poblacionals prenent com a referència el padró municipal d’habitants a 1 de gener de 2021 , garantint un mínim de 1.500 euros a aquells ajuntaments que, un cop aplicada la ràtio per tram, els correspongui un import inferior. També es garanteix la mateixa quantitat que l’any passat en cas d’haver perdut població.
  • Pel que fa a les àrees bàsiques supramunicipals es garanteix un mínim de 35.000 euros un cop aplicades les ràtios de població, extensió i nombre de municipis.

Finançament de programes de lluita contra la vulnerabilitat social i d'accions de millora dels serveis socials

  • Ajuntaments: dotació econòmica calculada en base a trams poblacionals ponderada segons les necessitats socials prenent com a referència l’IVSO (Índex de Vulnerabilitat Social de la Diputació de Barcelona). IVSO té en compte la taxa d’atur registral, la Base Imposable mitjana de l’IRPF, la dificultat d’accés a l’habitatge en funció del preu mitjà dels lloguers, el percentatge de població de 85 anys o més, el percentatge de població estrangera de països amb renda mitjana o baixa i la taxa d’escolarització del curs 2018-2019.  L’aportació mínima garantida és de 5.500 euros
  • Pel que fa a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials de caràcter Supramunicipal (ABSSS) és te en compte la població ponderada per necessitats socials en funció de la mitjana de l’IVSO dels municipis que conformen cada ABSSS, la superfície total i el nombre de municipis menors de 20.000 habitants que les conformen.
  • Consells Comarcals: l’aportació mínima garantida és de 100.000 euros 
  • Agrupacions de municipis responsables de les àrees bàsiques de serveis socials: 50.000 euros.

Les comunicacions individuals d’aprovació a cada ens local seran realitzades a través de notificació via EACAT i el Portal de Tramitació (PMT) durant el mes de març. Un cop rebuda la notificació els ens locals tindran fins l’1 de juliol de 2022 per presentar l’acceptació expressa mitjançant el PMT, beneficiant-se aleshores del pagament avançat de l’import atorgat.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #135 - Febrer - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar