Butlletí Benestar
Febrer - Març 2022 - #135

Addiccions

Professionals del Centre Spott al programa Fet a mida de la Xarxa TV

©Xarxa TV

©Xarxa TV

Professionals del Centre Spott de la Gerència de Serveis Socials de l’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona han participat al programa Fet a mida de la Xarxa TV. [+]

Rafa Jiménez, psiquiatre expert en addiccions de l’equip de tractament del centre SPOTT de la Diputació de Barcelona va participar a la taula parlem de drogaddiccions, acompanyat de Joan Colom, Subdirector General de Drogodependències de la Generalitat.

Va informar que, des del 2014, el Centre Spott atén exclusivament a adolescents i joves menors de 21 de la província de Barcelona.

En relació al perfil és de 16 anys de mitjana i amb un consum de substàncies molt diferent en relació a la població general: tabac i cànnabis les drogues més habituals, així com l’alcohol, però mes concentrat a un consum abusiu els caps de setmana i festes .

També va parlar de com va afectar l pandèmia al consum de substàncies en els adolescents i joves i va debatre sobre les addiccions i ús problemàtic de pantalles.

Des del programa Fet a mida es van desplaçar al Centre Spott  i  van entrevistar professionals de l’equip de tractament com l’educadora social Pepa Bautista i la cap de Subsecció d’intervenció en Drogodependències, Gemma García. Que van informar del circuit de tractament que es realitza en el centre i dels diferents programes i professionals que intervenen. Es van veure també imatges d’altres professionals de l’equip de tractament del Centre com l’educadora social Sílvia Gil, i les psicòlogues Sonia Fernández i Anna Sison.

Per altre banda, tot i que no va sortir en el programa, en el Centre Spott hi ha també un altre equip, l’equip de prevenció, que dona suport i assessorament als ens locals en l’àmbit de les addiccions, amb l’objectiu de promoure la prevenció i detecció del consum de drogues i ús problemàtic de pantalles.

l’SPOTT compta amb una oferta específica adreçada a professionals dels governs locals que intervenen amb adolescents i joves per millorar la seva capacitació en matèria de drogodependències i ús problemàtic de pantalles, mitjançant:

Plans i protocols locals de prevenció del consum de drogues i ús problemàtic de pantalles; Espais de millora contínua dels plans locals de prevenció de drogues i ús problemàtic de pantalles i l’ Exposició “Controles?”.

També s’ofereixen actuacions: Capacitació tècnica a professionals municipals en prevenció i detecció de l’ús problemàtic de pantalles en adolescents i joves; Capacitació tècnica a professionals municipals en matèria de drogodependències en adolescents i joves; i tallers per a famílies d’habilitats educatives en el bon ús de les pantalles.

Per visualitzat el programa, aquí.

També podeu accedir al vídeo del centre Spott

Per a més informació podeu consultar la web del Centre SPOTT.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #135 - Febrer - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar