Butlletí Benestar
Febrer - Març 2022 - #135

Autonomia i dependència

Iniciem la prova pilot del projecte ‘Tot en un sensor’

©Tunstall Televida

©Tunstall Televida

El Servei Local de Teleassistència de la Gerència de Serveis Socials de l’ Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el municipi de Badia del Vallès, ha posat en marxa la prova pilot del projecte ‘Tot en un sensor’. [+]

Basat en la Internet de les Coses i que desenvolupa funcionalitats innovadores basades en la monitorització intel·ligent d’hàbits de conducta per tal de detectar possibles canvis que puguin indicar la presència de situacions d’emergència o de risc.

El projecte implica la instal·lació d’un conjunt de sensors no invasius (detectors de temperatura, d’humitat, presència, lluminositat, infrarojos, i d’acceleració) amb la finalitat d’obtenir patrons de comportament per detectar precoçment canvis d’hàbits, situacions d’emergència o riscos. A través de la Intel·ligència Artificial s’estableixen patrons de conducta a partir de l’observació creuada d’aspectes com l’índex d’activitat per hores (moviment entre habitacions), detecció de dutxa (aigua calenta/freda), anàlisi del patró de moviment d’una persona (velocitat, anomalies, oblits), entre d’altres. La identificació d’alteracions en aquests patrons permetran la detecció i la intervenció ràpida en cas de necessitat.

Per portar a terme el projecte pilot s’han seleccionat 21 persones del municipi de Badia del Vallès usuàries del servei i que viuen soles. La mostra es distribueix en tres grups de set participants amb les següents característiques:

  • Grup 0. Ús mitjà del servei.
  • Grup 1. Ús freqüent en trucades de soledat: persones que fan un ús superior a la mitjana del servei en trucades associades a possibles situacions de soledat.
  • Grup 2. Ús freqüent en trucades sociosanitàries: persones que fan un ús superior a la mitjana del servei en trucades de tipus sociosanitari.

La finalitat d’aquesta prova pilot és contrastar la validesa de la població destinatària i poder definir els indicadors del projecte a partir de l’observació dels diferents àmbits i patrons de conducta de les persones participants dins les seves llars.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #135 - Febrer - Març 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar