Butlletí Benestar
Abril - Maig 2022 - #137

Serveis socials bàsics

Sessions d’intercanvi dels PLACI entre consells comarcals

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El 23 de maig es va celebrar a Vic la darrera sessió d’intercanvi entre els quatre consells comarcals que formen part dels Espais d’intercanvi dels Plans d’acció comunitària inclusiva i que es troben en fase de disseny del pla. [+]

Tècniques dels plans dels consells comarcals de l’Anoia, del Bages, del Berguedà i d’Osona han reflexionat i intercanviat experiències sobre el paper dels PLACI, des d’una visió estratègica comarcal, al llarg de tres sessions. Durant la primera sessió, es van identificar els principals reptes a tenir en compte a l’hora de dissenyar l’estratègia, per garantir una comarca inclusiva amb relació a l’estructura (la xarxa d’actors), el territori i la governança. Les altres dues sessions es van dedicar a treballar els objectius, la metodologia i la identificació d’actors i espais polítics, tècnics i comunitaris per a dur a terme la implementació del pla.

Per altra banda, el 2 de maig es va celebrar, de nou en format presencial, la 5a sessió dels Espais d'intercanvi dels PLACI, formats per 22 ens locals de la província. La sessió es va dedicar al sistema de garantia de rendes com a part integral dels PLACI.

Aquests Espais d’intercanvi tenen l'objectiu de promoure la reflexió i millora entorn de conceptes i metodologies que formen part de la implementació dels plans i, també, sobre les actuacions estratègiques dirigides a promoure la inclusió i l'enfortiment comunitari. A partir de la identificació de les necessitats específiques de cada territori, s'aporta coneixement i es dona resposta a aquestes necessitats de forma col·lectiva.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #137 - Abril - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar