Butlletí Benestar
Abril - Maig 2022 - #137

Autonomia i dependència

Engega l'execució dels arranjaments d'habitatges

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 9 de maig l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social va organitzar una sessió informativa online, que va donar el tret de sortida a la setena edició del programa d’Arranjament d’Habitatges. [+]

Arranjament d'habitatges està basat en l’adaptació funcional personalitzada dels domicilis amb l’objectiu que les persones beneficiàries puguin seguir vivint a casa seva amb autonomia i cures de qualitat.

El programa s’adreça a persones majors de 65 anys i també menors amb necessitats especials, persones vulnerables que sovint es troben en situació de fragilitat per qüestions d’edat, salut, manca d’autonomia, discapacitat i/o dependència i que acostumen a viure soles o en companyia d’un altra persona gran.

Durant els 13 anys de programa s’han executat més de 7.500 arranjaments a 250 municipis de la província, i més de 13.000 persones s’han vist beneficiades pel programa.

Des dels seus inicis, i fins l’any 2019, la Diputació de Barcelona assumia la contractació de les empreses i el 80% del cost. En les dues darreres edicions es va provar un altre model en què la Diputació contractava l’empresa que prescrivia els arranjaments i els municipis s’encarregaven de contractar les empreses d’obres. En aquesta edició, donant resposta a la voluntat de la majoria d’ens locals, es torna a recuperar el model inicial en el qual la Diputació de Barcelona contracta, a més de l’empresa responsable de la valoració, prescripció i direcció facultativa, tres empreses d’obres que executaran els arranjaments en funció dels tres lots en què s’ha distribuït el territori de la província de Barcelona.

A la sessió es van presentar les principals novetats de l’edició entre les quals destaca que la Diputació de Barcelona es fa càrrec de la totalitat del cost del programa, amb un pressupost de 2.000.000 € que permetrà arribar, com a mínim, a 900 llars. També s’han incorporat terapeutes ocupacionals per a l’avaluació interdisciplinària de les necessitats de les persones, i s’ha desenvolupat una plataforma informàtica per a la gestió del programa, les funcionalitats de la qual es van mostrar durant la sessió.

L’enregistrament de la sessió i la presentació utilitzada està disponible a la web d’arranjaments.

En els propers anys esperem treballar amb continuïtat i seguir consolidant un programa essencial per a la qualitat de vida i l’envelliment a la llar, tot facilitant la participació dels ens locals per intervenir en més habitatges i beneficiant el màxim de persones possible.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #137 - Abril - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar