Butlletí Benestar
Abril - Maig 2022 - #137

Destaquem

La Diputació de Barcelona reuneix 150 representants d’ens locals per reflexionar sobre prestacions públiques locals

©Unsplash

©Unsplash

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la diputada de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, van participar el passat 24 de maig, en la Jornada municipal per a un nou model de polítiques locals de garantia d'ingressos , al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona, amb l’assistència de més de 150 representants dels ens locals i professionals del sector assistencial. [+]

La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, va obrir la jornada posant en valor “el nou enfoc en l’abordatge de les polítiques socials de la corporació per donar resposta a les necessitats actuals dels ens locals en àmbits com les polítiques locals de cures, fer front a les desigualtats sociourbanes o un model eficient d’ingressos bàsics, que garanteixin una vida digna a totes les persones”.

Lluïsa Moret va explicar que la jornada és un punt d’inflexió per “repensar i ressituar les polítiques socials locals per a un estat del benestar més ampli i una societat més justa”. Moret va destacar “la voluntat de la Diputació de Barcelona per acompanyar la tasca dels ens locals en l’atenció de les urgències i les realitats de pobresa extrema, en benefici de la ciutadania i per a un funcionament eficient i sempre ajustat a la realitat actual dels serveis socials locals”. En aquest sentit s’orienta el projecte transformador “Dret a uns ingressos bàsics. Polítiques municipals de garantia d’ingressos” com a instrument de reflexió compartida, intercanvi de coneixement i de desenvolupament tècnic per portar a terme aquest canvi.

En el discurs inaugural, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín va alertar “d’un creixement de les demandes d’atenció als serveis socials municipals que demostren que molts veïns i veïnes i famílies pateixen situacions de precarietat i d’extrema pobresa”. Marín va destacar dades com que “l’any 2020, el 21% de la població catalana es trobava en risc de pobresa, dos punts més que l’any anterior”. Per Marín “necessitem polítiques de protecció social potents que ofereixin recursos bàsics i oportunitats de promoció social a tothom durant tot el cicle vital”.  La presidenta de la Diputació va recordar les prestacions socials vigents en l’àmbit estatal, autonòmic i local tot recordant que “cal l’acompanyament als ens locals i a la ciutadania perquè es puguin superar els obstacles que impedeixen o dificulten l’accés a drets reconeguts”. I va afegir que “els municipis formem part d’aquest paraigües de protecció social, junt amb la resta d’administracions públiques”. Marín va concloure que “l’acció dels municipis és vital i decisiva per desplegar una agenda política més ambiciosa i compromesa amb la garantia d’ingressos”.

La trobada, impulsada per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i adreçada a representants, personal tècnic dels ens locals i professionals del sector assistencial, va pretendre generar un espai per avançar cap a propostes de consens i estratègiques que millorin l’eficàcia i l’eficiència dels sistemes actuals de prestacions locals, i amb el compromís de promoure una vida digna i plena d’oportunitats per a tothom. 

Per a més informació, clica aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #137 - Abril - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar