Butlletí Benestar
Abril - Maig 2022 - #137

Projectes transformadors

Es presenta l’Agenda del Temps Local i Regional amb noves polítiques per a la conciliació

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Des de la Xarxa d’Usos del Temps de Governs Locals i Regionals (Local and regional governments time network), una xarxa d’àmbit internacional constituïda l’octubre de 2021 per impulsar noves polítiques d’usos del temps i promoure espais d’intercanvi, s’impulsa l’Agenda del Temps Local i Regional. [+]

Aquesta Agenda és una recopilació pionera de polítiques del temps implementades en l'era post-COVID per les autoritats locals, metropolitanes i regionals de diferents territoris del món. D’aquesta manera pretén convertir-se en una guia per a aquelles institucions interessades en les polítiques del temps com a eina per transformar la societat del segle XXI fent-la més saludable, igualitària, eficient i sostenible per a tothom.

La primera publicació d’aquesta Agenda aborda la “Conciliació: treball, cura, descans i temps personal”, amb la voluntat de trobar un millor equilibri vital en un context de desigualtats socials i de gènere en els usos del temps.

La publicació es presentarà en un acte en format virtual el proper 9 de juny de 14.30h a 16.30h. Es pot consultar el programa i fer les inscripcions aquí.

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona participa a la Xarxa d’Usos del Temps de Governs Locals i Regionals i ha contribuït en l’elaboració de la publicació de l’Agenda aportant les experiències dels “Tallers de corresponsabilitat i suport a les cures”, com a espais de sensibilització entorn els usos del temps entre la ciutadania i de suport a l’organització de la conciliació en entitats, en el marc del projecte transformador “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat”, i el “Servei de Respir”, que ofereix un temps de descans personal a cuidadores de persones en situació de dependència, les quals, la majoria dones, dediquen un elevat nombre d’hores diàries a la cura.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #137 - Abril - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar