Butlletí Benestar
juny - juliol 2022 - #138

Destaquem

Es presenta el programa NEXES a la 30a Conferència Europea de Serveis Socials dedicada a la innovació social

©fizkes - Shutterstock.com

©fizkes - Shutterstock.com

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona ha presentat el programa NEXES, d’atenció a la soledat no desitjada de persones grans, a la 30a Conferència Europea de Serveis Socials a Hamburg, organitzada per la Xarxa Social Europea (ESN) que ha tingut lloc els dies 8, 9 i 10 de juny de 2022. [+]

La Conferència ha aplegat a 500 representants d’administracions públiques, entitats i proveïdors de serveis socials i ha dedicat la 30a edició a la innovació social i a l’impuls de noves eines per replantejar la planificació, la prestació i l'avaluació dels serveis socials comunitaris.

Aquest any, amb el lema “Repensar la recuperació – Innovació i transformació als serveis socials”, s’ha volgut també compartir experiències sobre nous programes i accions posades en marxa als serveis socials de tot Europa durant la pandèmia de Covid-19, i compartir reflexions sobre com fer un sistema de benestar més resilient sense deixar ningú enrere.

En aquest context, el passat 8 de juny el programa Nexes, impulsat per la Diputació de Barcelona de forma pilot durant l’any 2021 i incorporat al Catàleg de Serveis 2022-2023, es va presentar en un taller conjuntament amb l’Estratègia per afrontar la soledat no desitjada de l’Ajuntament de Madrid. D’aquesta manera s’han posat en comú aspectes per a la millora de les accions de detecció, intervenció i avaluació dels programes orientats a abordar la soledat no desitjada des de l’acció dels serveis socials amb un enfocament preventiu i comunitari.

El programa Nexes d’atenció a la soledat no desitjada de les persones grans ha nascut en el marc del projecte transformador “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat” i té com a objectiu detectar situacions de soledat no desitjada i intervenir mitjançant una visita inicial al domicili i el seguiment d’un o una professional de l’àmbit social que actua en coordinació amb els serveis socials bàsics i amb la implicació d’entitats i agents de la comunitat.

Des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, que és membre de l’ESN, s’ha participat en diverses ocasions en la conferència anual europea de serveis socials, on s’han presentat programes com el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge, els Cercles de Comparació Intermunicipal de Serveis Socials i el Servei Local de Teleassistència, entre d’altres.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #138 - juny - juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar