Butlletí Benestar
juny - juliol 2022 - #138

Destaquem

Trobada de Taules de Salut Mental de Catalunya

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 6 de juliol es va celebrar, la primera Trobada de Taules de salut mental de Catalunya.  La jornada, que va tenir lloc al Centre Cívic Cotxeres de Sants de Barcelona, es va desenvolupar sota el lema “Compartim experiències i reptes de futur”. [+]

Més de 140 persones, presencialment i en streaming, van compartir un espai de debat, intercanvi d’experiències i reptes al voltant de les necessitats de les taules.

La trobada es va iniciar amb la benvinguda a càrrec d’Enriqueta Vidal, presidenta de Salut Mental Catalunya, qui va posar de relleu la importància i necessitat de les taules arreu del territori per crear un espai comunitari sostenible. A continuació, Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, va continuar amb la inauguració institucional, sostenint que el treball en xarxa té un paper clau en la coordinació dels agents que integren la xarxa de salut mental. En la seva intervenció va posar de manifest que cal seguir creant xarxa entre entitats i institucions i treballar pel benestar emocional de la ciutadania.           

L’acte central de la jornada va ser la taula rodona “Compartim experiències i reptes de futur”, un diàleg amb representants de les diverses taules d’arreu de Catalunya en la que es van compartir iniciatives i experiències que neixen i es desenvolupen entorn a les mateixes. Aquestes taules van ser: Granollers, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa , Mataró i Urgell-Segarra. La cloenda va comptar amb la participació de Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat de Catalunya. En la seva intervenció va explicar quins són els elements principals del Pacte i quin és el seu recorregut, animant a les Taules a fer arribar les seves propostes.

La jornada va estar impulsada i organitzada per la Federació Salut Mental Catalunya, organització que aplega les entitats de l’àmbit de la salut mental presents a Catalunya, i amb la que l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social col·labora des de fa anys en el desenvolupament de projectes i actuacions entorn a la defensa i reconeixement dels drets de les persones amb problemes de salut mental, així com també suport a la dinamització de les taules de salut mental.

En aquesta línia, i com a derivada del marc conceptual que inspira el pla de mandat i les línies d’actuació de la Diputació de Barcelona, des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social també es dona suport als municipis de la província en el disseny d’eines de planificació estratègica en l’àmbit de la salut mental.

Una planificació que parteix d’una anàlisi que posa el focus en la identificació de les necessitats presents i la demanda futura per planificar i desplegar uns millors serveis, dispositius i recursos de la xarxa presents al municipi.

Podeu consultar els projectes estratègics en l'àmbit de l'envelliment actiu, persones amb discapacitat i salut mental, aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #138 - juny - juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar