Butlletí Benestar
juny - juliol 2022 - #138

Infància i adolescència en risc i famílies

Finalitzen els suports tècnics als serveis d’intervenció socioeducativa del Catàleg de Serveis 2021

©Unsplash

©Unsplash

El nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) que proposa la Generalitat de Catalunya i que es troba en fase de desplegament, centra la seva intervenció no només en els infants i adolescents en situació de risc sinó també en les seves famílies, per a capacitar-les en l’afrontament i remissió de la situació de risc i en el reforç de les seves xarxes de suport social i familiar. [+]

El nou model SIS contempla les següents línies, ampliant l’atenció a les franges d’edat de 0 a 18 anys:

  1. Servei a les famílies amb infants de 0-3 anys
  2. Servei d'atenció diürna (antic centre obert) (4-15 anys)
  3. Servei d'intervenció amb famílies amb infants i adolescents (0-17 anys)
  4. Servei d'acompanyament d'adolescents (16-17 anys)
  5. Servei d'intervenció socioeducativa itinerant (0-17 anys)

Des de Diputació de Barcelona, a través del Catàleg de Serveis, s’ofereix aquest suport tècnic als ens locals de la província que finalitza amb una proposta d’orientacions adaptades a la realitat i les necessitats del municipi i, a més, permet donar visibilitat a les oportunitats que suposa el canvi de paradigma d’intervenció i el redimensionament de la prestació de serveis del nou model de SIS.

Els suports tècnics finalitzats durant el mes de juny i juliol han estat:

  • El passat  14 de juny de 2022 es va presentar a Sant Joan Despí  l’assessorament sobre el nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa.

La presentació va comptar amb l’assistència de tècnics i polítics de l’Ajuntament i  per part de Diputació va comptar amb l’assistència de la Sra. Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.

En total, s’han fet 10 sessions de treball amb l’equip de Serveis Socials del municipi, i a les sessions de diagnosi hi van participar també les entitats que gestionen centres oberts.

  • El 15 de juny de 2022 es va presentar a Santa Maria de Palautordera  l’assessorament sobre el nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa.

En total, s’han fet 8 sessions de treball amb l’equip de Serveis Socials i d’Educació del municipi.

  • El 30 de juny de 2022 es va presentar a Badalona  l’assessorament sobre el nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa.

En total, s’han fet 12 sessions de treball amb l’equip de Serveis Socials. A les sessions de diagnosi van participar també tots els centres oberts del municipi i altres entitats que fan una tasca de prevenció, promoció i sensibilització amb infància i adolescència.

  • L'1 de juliol de 2022 es va presentar a Sant Feliu de Codines  l’assessorament sobre el nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa .

En total, s’han fet 8 sessions de treball amb l’equip de Serveis Socials i a les sessions de diagnosi van participar també tècniques d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament, personal del centre obert, escoles, la treballadora social del CAP i la regidora de serveis socials.

  • El 5 de juliol de 2022 es va presentar a Abrera l’assessorament sobre el nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa.

En total, s’han fet 9 sessions de treball.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #138 - juny - juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar