Butlletí Benestar
Agost - setembre - octubre 2022 - #139

Destaquem

El ple de la corporació aprova la Declaració per al dret a ingressos per a una vida digna als nostres pobles i ciutats

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat el 22 de setembre la Declaració per al dret a ingressos per a una vida digna als nostres pobles i ciutats, que neix del treball de recerca i de debat amb ajuntaments, entitats i persones expertes realitzat en el marc del projecte transformador “Dret a uns ingressos bàsics. Polítiques municipals de garantia d’ingressos”. [+]

Amb aquesta Declaració es vol mostrar la voluntat del món local d’avançar en la cooperació amb les administracions autonòmica i estatal per garantir a la ciutadania uns ingressos per sobre el llindar de pobresa que facin possible una vida digna i la promoció social. Per això, es proposa articular sistemes d’interoperatibilitat, així com reformular la cartera de prestacions locals amb procediments més transparents, àgils i eficients.

El punt de partida són les ajudes d’urgència social que, d’una manera fragmentada i desigual, cobreixen necessitats bàsiques de la ciutadania als municipis. Per això, el projecte aposta per un model més equitatiu, accessible i eficient de prestacions, que sigui complementari a les rentes mínimes estatal i catalana en casos de situacions sobrevingudes, i que permeti afavorir processos de promoció i inclusió social.

El projecte transformador “Dret a uns ingressos bàsics. Polítiques municipals de garantia d’ingressos”, en el marc dels projectes estratègics del Pla de Mandat 2020-2023, té l’objectiu de repensar el model de polítiques locals per a la garantia d’ingressos i la cobertura de necessitats bàsiques de la ciutadania. Per això, a través de diferents accions de recerca, sessions de debat i projectes pilot, planteja una revisió del rol dels ens locals en la protecció social,  així com els col·lectius als quals s’adrecen les ajudes i la intensitat, i es proposa redissenyar els serveis públics adreçats a pal·liar la vulnerabilitat econòmica amb el suport a la creació d’oficines tècniques especialitzades d’alta qualitat.

Per més informació per adherir-se a la Declaració es pot enviar un correu electrònic a: ssssb.gestiorecursos@diba.cat.

Podeu descarregar-vos la declaració, aquí.

Més informació aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #139 - Agost - setembre - octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar