Butlletí Benestar
Agost - setembre - octubre 2022 - #139

Destaquem

La Diputació de Barcelona ha presentat a Fira Gran 2022 el seu programa de serveis per al foment de l’envelliment actiu

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, ha participat un any més a Fira Gran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, que enguany ha tingut lloc a La Farga d’Hospitalet del 19 al 21 d’octubre. [+]

A través de l’estand ubicat al recinte, activitats dinamitzades i de la jornada tècnica, la Diputació de Barcelona ha ofert a les persones visitants – professionals del sector, persones grans i persones cuidadores no professionals - amplia informació dels recursos adreçats a les persones grans, com ara el Servei Local de Teleassistència, el servei Respir d’estades residencials temporals per a persones grans, l’oferta formativa a l’Escola de la Dona en relació a l’envelliment actiu, els Grups de suport emocional i d’ajuda mútua (GSAM) o el Programa per a l’arranjament d’habitatges per gent gran, entre d’altres. Les activitats dinamitzades ha girat entorn a la memòria, les noves tecnologies, els consums a la llar, l’alimentació saludable i el benestar emocional. Són activitats pensades especialment per a persones grans i persones cuidadores no professionals, que han tingut lloc al mateix estand de la corporació.

En el marc de la jornada professional Els drets de participació de les persones grans: estratègies per promoure’ls, incentivar-los i garantir-los. que va tenir lloc divendres 21 d’octubre, la Diputació de Barcelona va oferir la ponència “Innovació social i persones grans actives: incorporar les persones grans en el disseny de polítiques”.

Suport al desenvolupament personal de les persones grans
La Diputació de Barcelona incorpora, en les seves polítiques públiques socials de suport als municipis i d’atenció a la ciutadania, el paradigma de l’envelliment actiu per a la millora de la qualitat de vida i el desenvolupament personal de les persones grans. Entre d’altres línies d’acció, es presta atenció a les situacions de vulnerabilitat, de dependència, de soledat no volguda, de pobresa o de bretxa digital per garantir que tothom pugui tenir un envelliment digne.  I ho fa a través de l’impuls a l’autonomia de les persones grans, la millora assistencial a les llars, el foment dels vincles socials i comunitaris i la promoció d’entorns i equipaments de proximitat inclusius i amigables, amb una mirada innovadora i la implicació del conjunt d’administracions públiques i de la societat.

Actualment el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona dona suport a més de 97.000 persones usuàries amb més de 26.000 dispositius de seguretat a la llar i una cobertura del 100% de municipis de la província, a excepció de Barcelona ciutat. El Respir ofereix 200 places residencials temporals amb suport assistencial fins a 2 mesos/any, amb un 73% d’usuaris dones, i una mitjana d’entre 86 i 90 anys. L’any 2021, 555 persones cuidadores no professionals han format part de Grups de suport emocional i ajuda mútua (GSAM) en prop de 80 municipis i ens locals. Finalment més d’un miler de persones milloren cada any la mobilitat a les seves llars gràcies al programa d’arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona, que realitza entorn a 900 actuacions de millora.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #139 - Agost - setembre - octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar