Butlletí Benestar
Agost - setembre - octubre 2022 - #139

Addiccions

El Centre SPOTT participa a la 2ª Jornada d’intercanvi de coneixement de la xarxa de professionals de l’àmbit de les drogues del Vallès Occidental

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 7 d’octubre es va realitzar la Jornada “Tecnologia i pantalles, entre l’ús i l’abús” adreçada als professionals de prevenció de drogues del Vallès Occidental. [+]

Obrí la Jornada el Dr. Andrés Chamorro, degà de la facultat de psicologia de la UAB, amb la conferència: “15 anys de recerca en addicció a internet: què hem aprés”.

Després es realitzà una taula rodona sobre els diferents enfocaments en la intervenció amb addiccions a les pantalles on el Centre SPOTT (Centre de prevenció i atenció a adolescents, joves i a les seves famílies en matèria d’addiccions) va participar conjuntament amb la unitat d’atenció al joc patològic i altres addiccions del Consorci Sanitari de Terrassa i l’associació Axioma especialitzada en acompanyament a joves i famílies en l’àmbit de les addiccions. 

Des del Centre SPOTT, es va posar el focus en la necessitat de treballar en xarxa i que aquesta estigui ben organitzada per donar una millor atenció. Per altra banda, l’SPOTT va recalcar la importància dels equips interdisciplinars per tal de poder acompanyar la persona i el seu entorn des de totes les vessants assistencials possibles i la coordinació entre els diferents professionals de la psicologia, treball social, educació social i medicina que intervenen. 

Per últim es van realitzar 4 grups de treball amb els professionals assistents on es van debatre 4 temes i es van posar en comú les aportacions fetes:

  • Afectació de l’ús de les pantalles i les tecnologies en l’àmbit familiar
  • Hàbits saludables i gestió emocional en l’actual món tecnificat
  • Necessitats dels tècnics i tècniques de drogues/pantalles per treballar preventivament a través de les xarxes socials
  • Bones pràctiques de la intervenció preventiva en els centres educatius

La Xarxa de professionals de prevenció de drogues del Vallès Occidental es va crear al 2019 amb la finalitat de poder oferir als professionals de la comarca un espai de trobada per debatre i ampliar coneixements en relació a la prevenció de drogues i ús de pantalles. 

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #139 - Agost - setembre - octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar